Er is weer een nieuwe aanwinst in het Centrum van Amsterdam, want Ron Gastrobar Indonesia Downtown heeft haar deuren geopend! Wij keken al een tijdje uit naar deze nieuwste Ron Blaauw hotspot, want: Ron Blaauw, Indonesisch streetfood, en de belofte van een urban jungle club. Dat klinkt fantastisch toch? Wij gingen er vorige week eten tijdens de try-out en geloof ons, hier wil je naartoe!

Ron Gastrobar Downtown Indonesia Amsterdam Centrum

Ron Gastrobar Downtown Indonesia – Amsterdam Centrum

Ron Gastrobar Indonesia Downtown, Amsterdam Centrum

De Indonesische keuken is Ron Blaauw niet vreemd, want in Oudekerk aan de Amstel zit al een Ron Gastrobar Indonesia. En dat beviel zo goed, dat ze nu een tweede Indonesische Gastrobar openen, in downtown Amsterdam. Super-downtown kun je wel zeggen: het restaurant bevindt zich op het Rokin bovenin de Hudson’s Bay, op de plek waar eerst Nacarat zat. Zodra je naar binnengaat merk je overal het urban-jungle-gevoel, door de prachtige muurschilderingen, tropische dansers, en bijpassende cocktails. Het rond toelopende dak heeft een soort visgraat aan ramen, waardoor je Amsterdam Centrum van boven kunt bekijken. En de service is zoals we van andere Ron Gastrobars gewend zijn; iedereen super attent en geïnteresseerd, waardoor we ons meteen welkom voelen.

Ron Gastrobar Downtown Indonesia Amsterdam Centrum

Ron Gastrobar Downtown Indonesia – Amsterdam Centrum

We beginnen met een cocktail, want zoals het personeel zelf beaamt; deze downtown versie is het stoute zusje van de Ron Gastrobar in Oudekerk. En dus is er meer focus op de uitgebreide cocktailkaart, en zijn er in het weekend kleine feestjes aan de bar. Daar hebben we nu al zin in! Hiervoor is vaak een gastenlijst, maar onze tip; stuur hen even een lief mailtje en ze geven je graag een plekje.

En dan natuurlijk het eten. Op de kaart staat streetfood, wat grotere gerechten en Indonesische rijsttafels, gemaakt door Executive-Chef Agus Hermawan en Chef Luke Brouwer. Agus Hermawan is door de Indonesische Minister van Toerisme benoemd tot ambassadeur van de traditionele Indonesische keuken, dus onze verwachtingen zijn hoog. Wij eten een crispy taco met pittige Balinese kip, en de tonijntartaar, die in een krokant horentje geserveerd wordt. Dit laatste gerecht is meteen al onze favoriet van de avond; zo licht en verfijnd!

Ron Gastrobar Downtown Indonesia Amsterdam Centrum

Ron Gastrobar Downtown Indonesia – Amsterdam Centrum

Als hoofdgerecht krijgen we de Rijsttafel Agus. Als deze geserveerd wordt, blijven de gerechten maar komen; onze hele tafel staat vol! We voelen ons als kinderen in een snoepwinkel; ieder gerechtje heeft een andere, verfijnde smaak. Zo eten we bijvoorbeeld het meest malse stoofvlees, enorm lekkere garnalen, en verrassende gekarameliseerde aardappelfrietjes. En mocht je nog plek hebben voor een dessert; wij vonden de Kacang Besar echt een aanrader. Hele mooie presentatie, en een verrassing binnenin de pinda! Onze hoge verwachtingen worden meer dan waargemaakt.

Ben je op zoek naar een bijzondere avond waar je nog lang over napraat, met smaken die van het bord af spatten? Dan ben je bij Ron Gastrobar Indonesia Downtown aan het juiste adres!

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Sint Pieterspoortsteeg (neem de lift naar de 5e verdieping)
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Ron Gastrobar Indonesia Downtown, Amsterdam Centrum, 8.0 out of 10 based on 6 ratings
Share this article with your friends