Hoera, weer een update over de nieuwste restaurants en andere culinaire nieuwtjes van Amsterdam! Want nu dry januari achter de rug is mogen we weer drinken, en eten! Wij trotseerden de sneeuw en gingen proeven bij de nieuwste en beste restaurants van de stad. En natuurlijk hebben wij ook de food events voor de eerste helft van februari voor jullie op een rij gezet. Eet smakelijk!

Nieuwe restaurants Amsterdam 

 • NENI Amsterdam opent in februari haar deuren; een Oost-Mediteraans restaurant in een oude Citroën garage op het Stadionplein. Je leest binnenkort meer over de opening op onze blog.
 • Carstens is ook vanaf februari geopend voor publiek. In deze nieuwe hoofdstedelijke brasserie met Maik Kuijpers (ex Librije***) als concept-chef draait alles om mooie en eerlijke producten, voornamelijk van Nederlandse bodem.
 • Ron Gastrobar Indonesia Downtown is neergestreken aan het Rokin! Hier wordt Indonesisch finedining gecombineerd met streetfood en cocktails en geloof ons: hier wil je naartoe!
 • Lagunitas TapKabinet is de eerste taproom van Lagunitas buiten Amerika. Wij gaan binnenkort zeker even een biertje drinken!
 • nNea is het nieuwste pizza-restaurant in Amsterdam Oud-West. En ze hebben hier niet zomaar pizza’s: met eeuwenoude tradities en moderne technieken creëren ze ideale pizzadeeg! Je leest er hier snel meer over.
 • De Roode Leeuw opent in februari opnieuw haar deuren na een renovatie van twee jaar. Wij zijn benieuwd naar hun nieuwe menu en looks!
 • Happy Tosti is een sociaal, nieuw ontbijt/lunch restaurant in Amsterdam waar gewerkt wordt met mensen met een arbeidsbeperking. Een erg leuke en blije zaak met leuke gadgets, dus wij zijn al een kijkje wezen nemen! De review lees je snel op de blog.
 • La Lotteria opende haar deuren: een Italiaanse Osteria waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Wij zijn al even langsgeweest en waren onder de indruk!
 • Satchmo is de nieuwste jazzy hotspot, waar je heerlijk kunt eten in een bijzonder gerenoveerd pand aan het Rokin.
 • Indiaas restaurant Redbone is geopend aan de Jan Evertsenstraat. Laat je niet misleiden door het Chinees uitziende interieur, en ga één van de Indiase curry’s proberen!
 • Juku Ramen is nog maar net open, maar nu al een begrip in ramen-land. En dan vooral om de vegan ramen! Nog meer ramen inspiratie? Lees dan onze special over de beste ramen van Amsterdam!
 • Café Pontsteiger hoort bij het chique Hotel Pontsteiger en is de nieuwste all-day hotpot in de Houthavens, waar je heerlijk uitkijkt over het IJ.
 • Schuurmanoomkensgrassotti is de nieuwste koffie- en wijnbar op de Overtoom, van de mannen van white label coffee. Met onuitspreekbaar lange naam, koffie, wijn én een kleine kaart met lekkere gerechten!
 • Entremet by Goos is een splinternieuwe patisserie aan de Aalsmeerweg, waar je de prachtigste, glimmende taarten kunt kopen.
 • En met al die nieuwe restaurants sluit er helaas ook wel eens eentje: de Stadskantine op de Van Woustraat heeft helaas haar deuren gesloten.

Beste restaurants Amsterdam – Wij waren proeven

Beste restaurants met een open haard Amsterdam Lion Noir

Lees onze special over de beste restaurants met een open haard 

Naast de nieuwe restaurants hebben we ook weer wat bezoekjes gebracht aan bestaande toppers!

 • We lunchten bij Hoofdstad Brasserie, waar we het nieuwe Franse menu van Executive Chef Tjaco van Eijken proefden.
 • We gingen langs bij Ceccioni’s voor de hun nieuwe Italiaanse traditie: aperitivo hour! Sinds 28 januari kun je iedere maandag t/m woensdag bij hen terecht voor hun aperitivo menu en de lekkerste Martini cocktails.
 • We hebben genoten van de Hotelnacht, met feestjes en lekkere hapjes in de mooiste hotels die Amsterdam te bieden heeft.
 • Op zoek naar een restaurant met een open haard, in deze winterse tijden? Doe inspiratie op uit ons artikel over de beste restaurants met een open haard!
 • We zijn op onderzoek geweest om te ontdekken wat de meest romantische restaurants van Amsterdam zijn. Voor Valentijnsdag, of voor een spontaan avondje met je lief! Deze special lees je begin februari op onze blog.
 • En we zijn op zoek gegaan naar het beste Zuid-Amerikaanse eten om de zomer weer in ons hoofd te krijgen! Ook deze special lees je in februari op onze blog. 

Food events Amsterdam – Februari 2019

Ook in februari staan er weer smakelijke food evenementen op de agenda! We hebben de leukste food events in Amsterdam weer voor je op een rijtje gezet:

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam –

Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Nieuwe Restaurants & Food Events in Amsterdam - Februari 2019, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends