Het is terrasweer en dan hebben we hier de ultieme tip voor je! Het terras van Restaurant Edel by Dennis. Met by Dennis wordt Dennis Huwae bedoeld, dé chef van Restaurant Daalder en daarmee is Edel dus het broertje van Daalder.

Op een mooie zondag werden wij hier in de watten gelegd. Je komt het terras oplopen en waant je een beetje op Bali of een andere plek in Azië. Een prachtig terras aan het water waar je veel bootjes voorbij ziet komen, mooi aangekleed (hoewel het nog niet eens helemaal af is) en het biedt plek aan 200 man. Altijd wel een plekje te vinden dus. Binnenkort komt er ook nog een overkapping voor als het weer wat minder mooi is. Je kunt de hele dag terecht bij Edel by Dennis. Het terras is heel toegankelijk. Van Edel Breakfast tot lunch tot bitterballen en diner en in de avonduren kun je ook terecht aan de bar. Een geweldig terras met fine dining voor iedereen, daar houden wij van!

Edel by Dennis - steak tartaar
Edel by Dennis – steak tartaar

Menu innovatief
Naast de a la carte kaart, waarop ook gewoon een acai bowl, een broodje en een hamburger staan, biedt Edel by Dennis het menu innovatief. Je weet van tevoren niet wat je krijgt, maar je kunt uiteraard aangeven wat je niet eet/niet lekker vindt. Hier ga je geen spijt van krijgen! Geweldige en verrassende smaakcombinaties!

Wij begonnen met een steak tartaar met Aziatische componenten en tonijn met groene gazpacho, watermeloen en jalapeno. Beide heerlijk frisse en spannende gerechtjes. Precies waar je zin in hebt om te beginnen als je in de zon zit. Met een goed glas Provence rosé erbij.

Edel by Dennis - perfecte ei
Edel by Dennis – perfecte ei

Daarna kregen we ‘het perfecte ei’ zoals de chef ons uitlegde, met een emulsie van morilles en groene asperges. En dat ei, dat is inderdaad perfect. Ook hier weer een geweldige smaakcombinatie. De zachte, romige smaken van het ei met de emulsie en daarbij de frisse asperges en de krokantjes, echt perfect. Ze hebben een uitgebreide wijnkaart bij Edel by Dennis, maar je kunt ook vragen om passende wijnen bij de gerechten. Zeker bij dit menu is dat een aanrader.

Edel by Dennis - black angus
Edel by Dennis – black angus

Als hoofdgerecht kregen wij een perfect gebakken Black Angus sukade met een glace van zwarte knoflook, een klassieke mousseline van aardappel, doperwtjes en een saus van zwarte curry. Het menu bouwt zich mooi op naar dit smaakvolle en spannende hoofdgerecht. Naast het vlees is wat extra zwarte knoflook bijgevoegd waardoor je het vlees nog wat krachtiger op smaak kunt maken als je dit wil. Iedere hap is genieten, alle smaken kloppen met elkaar, het pittige van de zwarte knoflook, de saus, het krokante buitenlaagje van het vlees. De grootte van de gerechten zijn precies goed.

Edel by Dennis - dessert
Edel by Dennis – dessert

Uiteraard sluiten we af met een aardbeien dessert, dat tegelijkertijd fris en zoet is en helemaal past bij het terrasweer.

Wat zijn wij verwend en wat ben ik blij dat we Edel by Dennis ontdekt hebben. Een dikke vette aanrader dus weer waar wij graag terugkomen. Reserveer maar snel een tafel!

Edel by Dennis
Postjesweg 1
Amsterdam

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees ook onze andere artikelen!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam –  life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam –  Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger –  Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Edel by Dennis, Amsterdam West, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends