Restaurant Sagardi Amsterdam Centrum Spuistraat Straat
Restaurant Sagardi, Amsterdam Centrum

Restaurant Sagardi op de Spuistraat in Amsterdam Centrum is echt zo’n plek waar je jubelend wegloopt. Heerlijk eten en heerlijke wijnen, en supervriendelijk personeel. Waan je even in San Sebastian en ga zeker eten bij dit Baskische restaurant!

Restaurant Sagardi, Amsterdam Centrum

Denk je restaurant Sagardi al te kennen? Dat kan kloppen! Ze zitten namelijk niet alleen in Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook in Valencia en Ibiza. Ze serveren authentiek Baskisch eten, en importeren ruim 90% van hun producten ook daadwerkelijk uit Baskenland. In Amsterdam opende ze haar deuren in een prachtig pand aan de Spuistraat, nét voordat de Corona crisis uitbrak. Dat moet even zwaar zijn geweest… Maar daar merk je niets van in de sfeer: we worden bediend door vrolijke, vaak Spaanse mannen die ons graag hun liefde voor eten overbrengen.

Restaurant Sagardi Amsterdam Centrum Spuistraat Clams
Restaurant Sagardi, Amsterdam Centrum

Nu al de beste Pintxos bar van Amsterdam

De Baskische keuken staat natuurlijk bekend om haar pintxos. Dus na een glaasje verfrissende cider te hebben gedronken, beginnen we daarmee! We starten met een pintxo met olijf, peper en ansjovis, echt een smaakbommetje. En de kwaliteit blijft hoog met een paar heerlijke oesters en txistorra, een gegrild traditioneel Baskisch worstje. Dan wordt onze favoriet tot dan toe geserveerd: een broodje met witte tonijn en ansjovis uit Getaria. De vis smelt echt op je tong! En we krijgen een heerlijk ruim bord met gestoomde clams in een heerlijke witte wijn saus, dit alles gepaard met heerlijke witte wijnen.

Heerlijke vlees en vis gerechten

Restaurant Sagardi Amsterdam Centrum Spuistraat tenderloin2
Restaurant Sagardi, Amsterdam Centrum

Klinkt goed al toch? Maar dit was pas het begin! Want dan wordt er een glas van de lekkerste witte wijn die we ooit geproefd hebben ingeschonken, een Verdejo van Belondrade y Lurton. Bestel deze sowieso als je gaat eten bij Sagardi! En bestel dan ook de zeeduivel, waarmee hij geserveerd werd. Een mooie stevige vis met een heerlijke vinaigrette. Wat mij betreft echt het hoogtepunt van de avond! En ook als je van vlees houdt kom je bij Sagardi ruim aan je trekken. Want vervolgens krijgen we een sappige matured beef tenderloin. Dit stuk vlees komt van wat oudere koeien, waarvan het vlees erg veel smaak heeft. Dit wordt gegrild en is echt heerlijk mals. We krijgen hierbij pepertjes geserveerd die 12 uur gemarineerd hebben. Echt heel erg lekker!

Tot slot kunnen we een dessert niet overslaan. We krijgen een chocolade fondant met stukjes brood om erin te dopen, en een cheesecake die enorm romig en vol van smaak is. Wauw! Wij zijn immens gelukkig geworden vanavond. Gun jezelf dus zeker een avondje Sagardi!

Restaurant Sagardi
Spuistraat 304
Amsterdam Centrum

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees ook onze andere artikelen!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Sagardi, Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends