De Plantagebuurt in Amsterdam Oost is een geweldige hotspot rijker. Op de Plantage Middenlaan tegenover Artis vind je Restaurant The Birdhouse met een waanzinnig interieur gebaseerd op de vogeltuinen van Artis en met een originele kaart. Je kunt hier de hele dag terecht van 07.00 – 23.00 uur voor een Early Birds ontbijt, bowls, toasts, maar ook voor heerlijke bites!

Restaurant The Birdhouse, Amsterdam Oost

Als je binnenkomt weet je even niet waar je moet gaan zitten. Zoveel leuke plekken, van loungebanken tot hoge tafels en gezellige ronde tafels. En dan hebben we het nu alleen nog maar over de voorkant van de zaak. We beginnen met een drankje op de bank en gaan dan voor een tafeltje, dat eet toch makkelijker. We waren hier op een druilerige dag en vonden het heerlijk hier een paar uur te blijven hangen. The Birdhouse is voor iedereen. Het is een leuke plek om te werken, voor groepen is het ideaal, je kunt zelfs een gedeelte afhuren. En wist je dat ze iedere eerste vrijdag van de maand ook leuke Vrijmi-Birdhouse events organiseren met cocktails, goeie bites en funky beats van de DJ? Wij gaan hier snel weer terug!

 

Restaurant The Birdhouse/Gamba's in a bowl

Restaurant The Birdhouse/Gamba’s in a bowl

Wij hebben genoten van een uitgebreide lunch. De kaart van Restaurant The Birdhouse laat zich als volgt omschrijven:  ‘Everything in a bowl and the rest on toast’. De kaart is uitgebreid, met sappen & smoothies, maar ook een aparte cocktailkaart. Vernieuwend en origineel! Voor lunch kun je kiezen uit bites, bowls en toasts. De vriendelijke en gastvrije bediening adviseert ons om twee gerechtjes te nemen als we trek hebben. Dat is nog lastig kiezen, er staat zoveel lekkers op! We gaan voor de In a Bowl: gamba’s met bisque en toast. Het gerechtje past helemaal bij het interieur. Een bowl die er bijna uitziet als een vogelnestje, hier wordt de bisque bijgeschonken en dan komen alle smaken samen. Perfect gebakken gamba’s, een kreeftenmousse, zeekraal, lamsoren en noedels in een bisque.

 

Restaurant The Birdhouse/Gnocchi

Restaurant The Birdhouse/Gnocchi

Na deze heerlijke start, kijken we al weer uit naar het volgende. We kozen om voor de gnocchi bowl te gaan en de toast avocado met gepocheerd ei. Dat blijft toch ook altijd lekker. Ook deze gerechtjes zagen er weer schitterend uit. Met gekleurde bloemetjes erop, net kunstwerkjes.

De sfeer bij The Birdhouse is goed, wij kunnen hier zo de hele dag vertoeven en verkletsen. Buiten is naar binnen gehaald, een urban jungle. Wij kijken uit op de tuin waar de kruiden en bloemetjes voor de verschillende gerechtjes groeien. Met mooi weer is er een terras aan de voorkant van het pand.

 

 

 

Restaurant The Birdhouse/zoete bowls

Restaurant The Birdhouse/zoete bowls

Dan vraagt de bediening of we niet nog een dessert willen proeven. We nemen toch nog even een kijkje op de kaart en beslissen dan om voor de Monsieur Noir bowl te gaan, The Birdhouse variant op de klassieke Dame Blanche en voor de Forrest Fruit bowl. Als de gerechtjes komen, zijn we blij dat we dit toch nog besteld hebben. Van de aanblik van de zoete bowls, gaan we watertanden. We delen ze en we kunnen niet kiezen welke nou de lekkerste is. De ster van beide desserts is het ijs. Homemade horen we van de bediening. Echt fantastisch!

 

 

 

We sluiten af met koffie en thee, met een stuk witte chocolade met een veer erop. Het concept van The Birdhouse is overal zo goed doorgevoerd, echt een beleving! Hier fietsen we graag voor naar Amsterdam Oost. En hoe leuk om dit te combineren met een bezoek aan Artis!

Restaurant The Birdhouse/interieur

Restaurant The Birdhouse/interieur

Restaurant The Birdhouse

Plantage Middenlaan 46

Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends