Bij het in december geopende VISSER in hartje Jordaan kan je de hele dag terecht voor iets lekkers. Of het nu is voor een kopje koffie om je dag te starten of een stevige lunch; er is altijd een reden om even langs Visser Amsterdam te wippen. En dan hebben we het nog niet eens over hun huisgemaakte taarten en enorme wijnselectie gehad. Laat dat nou net de toevoeging zijn die de Lindengracht nodig had.

VISSER, Amsterdam-Centrum

Op een heldere vrijdagmiddag schoven we aan bij VISSER op de Lindengracht in de Amsterdamse Jordaan. De oud-Amsterdamse details, knusse sfeer en de zeer gastvrije zusjes Lianne en Marlous maken dat je je meteen thuis voelt. 

Op 4 december 2019 openden Marlous en Lianne Kurth eetcafé VISSER. De zussen vonden dat er een horecazaak voor overdag miste in de buurt, dus besloten ze het heft in eigen handen te nemen. En dat pakte goed uit; na een kleine verbouwing en grondige oppoetsbeurt was VISSER een feit. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten, maar inmiddels zijn ze weer geopend en back on track – uiteraard met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Twee zussen aan het roer

VISSER is ontstaan uit een gezamenlijke passie voor horeca, kwalitatieve ingrediënten en gezelligheid. Eerst deden de zussen gezamenlijk hotelschool en nu zijn ze de trotse eigenaren van dit eetcafé. De afgelopen vijftien jaar werkte Lianne bij Palladium, waar ze onder andere koffie-expert was. Van deze skills kunnen we nu gelukkig nog steeds genieten, maar dan bij haar eigen zaak. Leuk detail: de naam VISSER komt van hun moeder – het is haar meisjesnaam. 

VISSER, Amsterdam-Centrum
VISSER, Amsterdam-Centrum

Het menu

Middenin de Jordaan kan je de hele dag terecht voor ontbijt en lunch, heerlijke Bocca koffie, zelfgemaakte taarten en goede wijnen. Die grote wijnselectie is overigens per glas te bestellen, omdat ze werken met het Coravin-systeem.

Op het menu – dat geheel wordt verzorgd door chef Danny – prijken lekkernijen als eggs benedict en American pancakes voor het ontbijt. Op het lunchmenu staan verschillende sandwiches – de een klassiek, de ander vol verrassende ingrediënten – en een aantal specials en salades. De sandwiches zijn een aanrader, want geserveerd op huisgemaakt scrocchiarella brood. Wij moesten even Googlen wat dit precies inhield, maar we kunnen je in ieder geval één ding vertellen; het is erg lekker!.

Visser, Amsterdam-Centrum
VISSER, Amsterdam-Centrum

Daarnaast is er nog een specialiteit van het huis: de flammkuchen, een stille hint naar de herkomst van de twee. Het flinterdunne en knapperige deeg wordt bereid in een speciale oven, iets waar de zussen erg gepassioneerd over vertellen. En dat is niet voor niets: we hadden nog niet eerder zo’n lekkere flammkuchen geproefd, zelfs niet in het land van herkomst.

Kortom: VISSER heeft alles om een succes te worden. Je kan er van ’s ochtends vroeg tot einde dag terecht voor goede koffie, wijnen per glas (of fles, het is maar net wat je wilt) en een uitgebreide menukaart vol verrassende klassiekers.

Visser, Amsterdam-Centrum
VISSER, Amsterdam-Cetrum

Terras

In de zomer geniet je op het terras van al hun lekkernijen, met uitzicht op de Noorderkerk. Wat wil je nog meer? Marlous en Lianne hopen dat hun zaak zal uitgroeien tot een buurtcafé. Als je het ons vraagt, dan gaat dat vast en zeker lukken. 

VISSER Amsterdam

Lindengracht 95H, Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
VISSER, Jordaan, Amsterdam-Centrum, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends