Dit heerlijke recept voor Indiase Curry met vegetarische balletjes is samengesteld door Indian Cooking Classes! De kookcursussen en – workshops die zij geven zijn superleuk als je van Indiaas eten houdt en dat zelf wilt leren koken! Ze leren je eenvoudige bereidingen, zodat je je eigen huiskamer kunt omtoveren tot een Indiaas restaurant.
Indian Cooking Classes
Indian Cooking Classes is een initiatief van Samridhi Bansal en Meenu Gupta. Zij verzorgen kookworkshops en kookcursussen om te leren hoe je de lekkerste Indiase recepten klaarmaakt. Met een heerlijk diner van de gekookte gerechten aan het einde natuurlijk! Erg leuk ook als uitje om een keer te doen met vrienden of familie. En we mogen één recept van hen al met jullie delen! Het recept voor een heerlijke Indiase curry met vegetarische groentenballetjes. Propvol groenten en enorm lekker. Ga het zeker thuis uitproberen! Ben je enthousiast geworden en wil je nog meer Indiase recepten leren? Kijk dan zeker op de website van Indian Cooking Classes naar de mogelijkheden en data van hun cursussen, workshops en uitjes. En ze hebben ook hun lekkerste recepten gebundeld in het kookboek ‘Celebrating India’, wat je ook via hen kunt bestellen.
Recept: Indiase curry met vegetarische balletjes van Indian Cooking Classes
Ingrediënten voor 4 – 6 personen
Voor de kofta’s:
- 2-3 middelgrote gekookte aardappelen, geraspt
- 250 g paneer (Indiase kaas), geraspt
- 1 wortel, fijn geraspt
- 100 g sperziebonen
- 1 tl zout
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 el korianderpoeder
- 4 el maiszetmeel of paneermeel
- Zonnebloemolie voor het frituren
Voor de curry:
- 150 g pompoen, gesneden in kleine stukken
- 3-4 middelgrote tomaten, gesneden
- 3 el olijf- of zonnebloemolie
- 1 el komijnzaadjes
- 1 el gember, geperst
- 1 tl kurkuma
- 1 el korianderpoeder
- 2 tl zout
- 1 tl gedroogde mangopoeder
- 1 tl garam masala
- 150 ml kookroom
- 1 bosje verse muntblaadjes, gewassen en gesneden
- 10 ongezouten cashewnoten, gehakt
- 200 ml water
- Optioneel: 1 groene chilipeper, fijngesneden
Bereidingswijze – voor de kofta’s
Neem een kom en roer hierin de aardappelen, paneer, wortel en sperziebonen door elkaar. Voeg daarna zout, komijnpoeder, chilipoeder, korianderpoeder en maiszetmeel of paneermeel toe en meng alles heel grondig. Rol het mengsel met uw handen tot balletjes en leg deze op een bord. Verwarm olie in een wok, frituurpan of andere grote pan met zware bodem. Frituur de groente balletjes in de pan totdat ze een goudbruine kleur krijgen, en draai ze halverwege het frituren en keer om. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bereidingswijze – voor de curry
Verhit olie op een hoog vuur in de wok of hapjespan. Voeg komijnzaadjes toe aan de pan. Laat ze 1 minuut bakken, tot ze beginnen te springen / poppen. Voeg dan pompoen, gember, tomaten, groene chilipeper (optioneel), kurkuma, korianderpoeder, zout, garam masala, gedroogde mangopoeder, cashewnoten en muntblaadjes bij elkaar in de pan en meng alles heel goed. Zet het gas op middelhoog vuur. Voeg water toe en roer de cury weer door. Dek de pan af met de deksel. Laat dit ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur staan. Haal de pan van het vuur en laat de curry ongeveer 5 minuten afkoelen. Pureer de curry daarna in een blender.
Verhit de pan weer en schenk de puree hierin. Laat de puree nog 5 minuten koken. Voeg tot slot de kookroom toe en roer de curry door, alvorens de pan van het vuur te halen. Voeg voorzichtig de groente balletjes toe aan de curry, vlak voordat u ze gaat eten.
Culi tips voor dit recept!
En nog een Culi tip van ons! Laat je vooral niet afschrikken door de ingrediëntenlijst: als je dit eenmaal in huis hebt, dan kun je voortaan allerlei Indiase gerechten koken! En Indiaas eten is heel forgiving: ben niet bang om een ingrediënt te vervangen door iets vergelijkbaars wat je wel in huis hebt, of wat je lekkerder lijkt. Wij hadden de balletjes bijvoorbeeld niet gefrituurd maar in de oven bereid, en we hadden geen mangopoeder in huis, maar het was toch enorm lekker geworden. Eet smakelijk!
Indian Cooking Classes
P.S. Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over deze kookboeken, vaak mét recept!
- Wereldse Smaakmakers van Pascal Jalhay – maak boemboes, sauzen en andere smaakmakers van scratch!
- Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero – enorm lekkere recepten en prachtige verhalen uit Peru
- Vegan JapanEasy van Tim Anderson – een schat aan Japanse vegan recepten, van klassiekers tot gerechten met een moderne twist
- Paramaribo van Judith Cyrus – haal de Surinaamse zomer je keuken in!
- Slow van Louise Frank – heerlijk winters comfortfood
- Simply van Sabrina Ghayour – een vrolijke collectie gerechtjes uit het Midden-Oosten
- The Curry Guy Complete van Dan Toombs – meer dan 200 lekkere currygerechten
- De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes
Lees ook onze andere artikelen:
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
Recept Indiase curry met vegetarische balletjes van Indian Cooking Classes,
No Comment