Ondanks dat Amsterdam barst van de goede horecazaken, mist er soms toch iets zonder dat je het doorhebt. En dat is precies wat je ervaart als je Celia binnenstapt.

Celia Amsterdam Centrum

Een restaurant openen in tijden als deze verdient al een prijs op zich – zeker wanneer het een restaurant is dat oprecht wat toevoegt aan de Amsterdamse horeca-scene. Celia is onderdeel van hotel Kimpton De Witt en opende oktober vorig jaar haar deuren.

Celia Amsterdam

Amerikaanse invloeden

Bij restaurant Celia barst het van de Amerikaanse invloeden. Verwacht geen supersized menu’s, wél Californische, relaxte vibes – die tot in de puntjes is verzorgd. Het design van de zaak is overigens gedaan door Jacu Strauss, die eerder ook de herinrichting van het Pulitzer op zich nam. De vrolijke kleuren voelen een tikkie jaren zeventig, op een positieve manier.

Californië

Chef Wolfgang Birk werkte eerder voor het Amerikaanse Kimpton EPIC Miami en Casa Casuaringa. Birk kookt nu aan de Amsterdamse Nieuwendijk de sterren van de hemel. Zijn gerechten zijn licht, maar dan met Amerikaanse comfort. Wat er op de kaart staat hangt af van wat er op de markt verkrijgbaar is. De enige stabiele gerechten op het menu zijn de cocktails – en dat is smullen!

celia amsterdam
Celia Amsterdam

Celia is overigens van dezelfde eigenaren als Janz. en Pulitzer Amsterdam. Kortom: mensen met smaak. Na je bezoek aan Celia is het trouwens ook aan te raden om een afzakkertje te drinken bij Super Lyan, dé nieuwe cocktailbar van Amsterdam die on-Amsterdams aanvoelt. Een niet te missen plek.

Celia, Nieuwendijk 60, 1012 MB Amsterdam

Lees ook onze andere artikelen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Celia - Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends