Restaurant Jansz. is zo’n fijn elegante plek in Amsterdam Centrum, aan de Reestraat in de Negen Straatjes. Kwalitatief hoogstaand eten, pure smaken en een fijne sfeer: wij genieten altijd van een avondje bij Jansz. Dus toen we hoorden dat ze een nieuwe chef hadden, wilden we zeker weer even een kijkje gaan nemen!

Restaurant Jansz. – Amsterdam Centrum

Restaurant Jansz. is gevestigd in het Pulitzer Hotel, in een prachtig grachtenpand. Een klein beetje statig, grote bakken bloemen buiten, het is net alsof je even terug gaat naar een wat eleganter tijdperk. Dat wordt versterkt door de entree: die doet denken aan een oude apotheek met schappen vol oude flessen en potten. En ook het personeel is super hoffelijk en behulpzaam, en maakt dat je je direct op je gemak voelt. Fijn als een plek dat met je doet!

Arnout van der Kolk nieuwe chefkok bij Restaurant Jansz.

Jansz. stond altijd bij ons al bekend door de pure smaken en ingrediënten: niet te veel poespas, maar mooie gerechten die enorm lekker zijn. En hun nieuwe chef, Arnout van der Kolk, heeft deze lijn zeker doorgezet. Arnout werkte onder andere bij Envy, Oud Sluis en als Sous Chef bij Ciel Bleu, en de afgelopen jaren stond hij aan het hoofd bij Restaurant C. Klinkt indrukwekkend toch? Hij ontwikkelde met zijn team een fris en licht menu. Hij gebruikt veel kleurrijke groenten, duurzaam gevangen vis en lokale ingrediënten uit het seizoen, en dat zie en proef je op je bord!

Het menu bij Jansz.

We starten met heerlijk zuurdesem brood en maken een keuze uit al het lekkers op het menu. Twijfel je over de voorgerechten? Bestel dan zeker de Zeebaars Crudo. Mooie dunne plakjes zeebaars die op je tong smelten, opgefrist worden door kleine stukjes sinaasappel en flinterdunne venkel, en echt een kick krijgen door de Madamme Jeanette peper. Wat een prachtig en mooi gerecht! En ook de Burrata viel in de smaak: heerlijk romig, met gegrilde stukjes courgette en chilipeper. Geen standaard gerechtjes, maar mooie gebalanceerde, spannende smaken.

De hoofdgerechten bij Jansz.

De vis van de dag is deze keer schol, met een schaaldieren saus en zeekraal, en die is echt heerlijk. En hij past perfect bij het felgroene bordje seizoensgroenten die we erbij bestellen. Een heerlijk licht en smakelijk gerecht! Ook bestellen we de dorade, die wordt geserveerd met parelcouscous en tomatenrelish. Ook dat is echt een aanrader! En bestel er zeker de friet bij: grove, knapperige friet waar we echt geen genoeg van krijgen. Heb je nog zin in een dessert? Dan is de pinda-karamel Sunday echt een aanrader: heerlijk zoet en romig, licht gezout en extra smeuiig door de laag merengue, wauw! Wij hebben heerlijk gegeten – en gedronken, want ook de wijn die ons wordt aangeraden past perfect bij de gerechten. We zijn blij dat Jansz. haar deuren weer geopend heeft, en wat een aanwinst is Arnout. We gaan snel weer terug!

Restaurant Jansz.
Reestraat 8, Amsterdam Centrum

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Jansz. – Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends