Een recept voor een Açai Smoothiebowl! Wij mochten een aantal superfoods van Purasana uitproberen, en deze smoothiebowl viel enorm in de smaak. Lees hier hoe je hem maakt!

Recept açai smoothiebowl superfoods kopen purasana 2
Recept Açai Smoothiebowl – superfoods Purasana

Açai bes poeder – Purasana

Ken je açai? Toen ik in Brazilië op reis was, was zo’n açai bowl echt mijn go-to snack. Je kon daar op heel veel plekken açai ijs kopen, met superveel lekkere toppings. Erg zoet, want daar houden de Brazilianen van, en ik stiekem ook wel! Maar zonder suiker is açai natuurlijk veel gezonder. Het is een bes die groeit aan de oevers van het Amazonegebied in Brazilië en zit boordevol vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. Klinkt goed toch? In Brazilië dus overal verkrijgbaar, maar gelukkig kun je in Nederland ook puur açai poeder kopen, bij Purasana bijvoorbeeld! En dat poeder is net zo voedzaam als de bes.

Recept Açai smoothiebowl met superfoods van Purasana

Met dat açai poeder kun je heerlijke smoothies en smoothiebowls maken, bijvoorbeeld met het volgende recept!

Ingrediënten

  • 1 bevroren banaan in plakjes
  • 150 gr bevroren rode vruchten
  • 1 theelepel Purasana Açai poeder
  • 100 ml magere kwark of soja yoghurt
  • Lekkere toppings, zoals chia– of lijnzaadjes, nog meer rood fruit, en/of zonnebloempitjes

Bereiding

Doe het bevroren fruit samen met de kwark en de açai in een blender. Mix het tot een smeuïge massa. Giet de açai smoothie in de kom en werk af met je toppings. Echt een heerlijk en gezond ontbijt, wat ons energie gaf tot aan de lunch!

Recept açai smoothiebowl superfoods kopen purasana
Superfoods kopen bij purasana

Andere superfoods van Purasana

Wij zijn deze zomer nog wat meer dan anders bezig met onze gezondheid. Om een goede weerstand op te bouwen en hopelijk niet ziek te worden! Zo’n superfood als açai heeft zo veel goeds in zich, dat geeft ons vast een extra steuntje in de rug. Op zoek naar nog meer van dit soort krachtige, gezonde producten? Purasana heeft zoveel keuze: je voelt je echt als een kind in een (super healthy) snoepwinkel als je op hun website kijkt. Zo gaan wij binnenkort groene matcha koekjes bakken met hun organische matcha poeder, en hebben ze kurkuma gember poeder om een enorm gezonde kurkuma latte mee te zetten. Neem zeker een keer een kijkje op hun website!  

Purasana – your natural protection

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Recept Açai smoothiebowl met superfoods van Purasana, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends