Bar Mokum is een hippe cocktailbar aan de Ferdinand Bolstraat in de Pijp in Amsterdam. En we garanderen je: na één cocktail wordt dit je nieuwe favoriete cocktailbar! Ontdek snel waarom we Bar Mokum zo’n topper vinden.

Bar Mokum cocktailbar Amsterdam Oost Ferdinand Bolstraat 2
Bar Mokum, Cocktailbar Amsterdam Oost

Bar Mokum, Cocktailbar in Amsterdam de Pijp

Bar Mokum is verstopt in de kelder onder Moak Pancakes, die populaire spot voor de beste pannenkoeken van de stad. Toen de mannen van Moak hier de derde vestiging gingen openen, bleek de eigenaar plannen te hebben om een kelder uit te graven. Dit bleek de ideale plek om een cocktailbar te openen! Dus zochten ze contact met Leroy Soumokil. Leroy zou je kunnen kennen, want hij werkte eerder bijvoorbeeld in Henry’s Bar én hij werd een paar jaar geleden bekroond tot de Dutch World Class Bartender of the Year. De perfecte partner om Bar Mokum mee te starten dus!

Bar Mokum, ode aan Amsterdam

Bar Mokum cocktailbar Amsterdam Oost Ferdinand Bolstraat
Bar Mokum, Cocktailbar Amsterdam Oost

De stijl van Bar Mokum is een stijlvolle, Amsterdamse cocktailbar. En de subtiele verwijzingen naar Amsterdam zijn heel cool! Er zijn intieme zitjes in typische Amsterdamse portiekjes, een stijlvol red light gedeelte en de constructie van de bar verwijst naar het openluchttheater in het Vondelpark. Er is een fijne, intieme sfeer gecreëerd, wat het de ideale plek maakt voor een date!

Ook 80% van de drank van Nederlandse afkomst. Dit zorgt voor creatieve cocktails, ook weer met typische Amsterdamse namen. Wat moet je hier zeker proberen? Wij gingen voor de Gleuvenrijder, een heerlijke espresso martini. Deze keer dus niet met wodka, maar met Bols Corenwyn Genever. Hiervan heeft Leroy zelf een stroopwafelinfusie gemaakt, wat een superlekker effect geeft. Daarnaast proeven we de Rauwdouwer: een Dark & Stormy waar de gember, kumquat en limoenblad echt een kick geven. Heel lekker fris en pittig!

Bar Mokum is echt zo’n plek waar je binnengaat voor één drankje en dan ineens de hele avond blijft zitten. Wordt dit ook jouw nieuwe favoriete cocktailbar?

Bar Mokum
Ferdinand Bolstraat 11
Amsterdam de Pijp

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees ook onze andere artikelen!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Bar Mokum, Cocktailbar in Amsterdam de Pijp, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends