Voor het eerst nemen we plaats bij Dinner at VINNIES, gelegen aan de Scheldestraat. Deze plek stond al een tijdje op ons ‘must eat’-lijstje, dus we zijn blij dat we kunnen aanschuiven. Daar waar je hier voorheen terecht kon voor ontbijt, lunch, en brunch, ben je er nu ook aan het juiste adres op donderdag- en vrijdagavond voor een 2- tot 5-gangen diner. Jup, kom maar door met die 5 gangen. 


We beginnen met een Kalfsstoof met nieuwe aardappel, verse zilverui, paddenstoelen, wortel en peterselie. Een heerlijk ‘Nederlands’ gerecht, dat ons in één klap doet verlangen naar lange boswandelingen in een landschap bedekt door kleurrijke bladeren. Enfin, we dwalen wat af, maar je snapt het idee: met iedere hap komt dat ‘herfstgevoel’ meer naar boven. Romig, vol van smaak, gewoonweg erg lekker. Het rook en smaakte overigens zo goed, dat het maken van een foto erbij in is geschoten.

Salade met burrata en vijg


Hierna een wat lichter gerecht voor de afwisseling: een salade van sperziebonen, rucola, burrata, vijgen, kruidenolie en gerookte amandel. Een fris gerecht, de amandelen zijn een lekkere finishing touch.  


Vervolgens vinden we een flink stuk gegrilde Corvinafilet op ons bord met beluga linzensalade met wilde postelein, snijbiet en beurre noisette. Geen kinderachtig stuk, dus de bodem begint in zicht te komen. Toch eten we vrolijk door, want dit gerecht is héérlijk (met terechte streepjes op de e’s). En ja: de bruine boter maakt het geheel nóg veel lekkerder. 

Tartelette met frambozen en meringue


Tot slot krijgen we een kaasplankje van 3 Nederlandse kazen, de Witte van Köning kaas is bij ons favoriet, en een tartelette met vanille creme patissiere, frambozen, bramen en meringue. Een fijne, zoete afsluiting van de avond. 


We snappen dat je onderhand aardig bent gaan watertanden. Vinnies wisselt wekelijks van menu, dus wat wij gegeten hebben zul je – helaas – niet meer op de kaart vinden. Toch willen we onze smakelijke ervaring graag met je delen, want het was simpelweg te goed om dat niet te doen. Bovendien: koken, dat kunnen ze hier wel, dus verwacht hier veel lekkers, welke week je ook besluit het restaurant aan te doen. 

Dinner at VINNIES

Scheldestraat 45

Lees ook onze andere artikelen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Dinner at VINNIES, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends