Lucia’s Restaurant is onderdeel van Cityden The Garden in Amstelveen en is gelegen tegenover de Stadstuinen. Het restaurant met een mediterraanse keuken heeft in februari zijn deuren geopend. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch, diner of gewoon voor een mooi glas wijn. Hopelijk is het terras voor de zomer klaar en dan heeft Lucia’s alles wat je maar kan wensen.

Lucias Restaurant Amstelveen Cityden The Garden Van Heuven Goedhartlaan

Lucia’s Restaurant – Amstelveen

Lucia’s Restaurant in Amstelveen

Bij binnenkomst bij Lucia’s Restaurant worden we hartelijk begroet door twee Australische dames. Een slimme zet, want zowel het restaurant als het hotel ontvangen veel internationale gasten. Ook de inrichting geeft een warm mediterraans gevoel; zwart marmeren tafelbladen, meubilair in de kleuren paars en framboos, gouden lampen, houten wanden en grote groene planten. Wij hebben het geluk om de laatste zonnestralen van de dag mee te pakken en samen met de welkomstcocktail hebben wij helemaal het gevoel op vakantie te zijn.

De chef heeft een smakelijk 3-gangen menu voor ons bedacht en na een korte kennismaking hebben wij alle vertrouwen dat hij weet wat wij lekker vinden. We beginnen met een uitgebreid Antipasti board bestaande uit diverse mooie hammetjes, bakkeljauw kroketjes, huisgemaakte focaccia, taleggio met peren compôte, ingelegde groentes en Suppli. Wij waren niet eerder bekend met de Romeinse snack Suppli, een gefrituurde bal van risotto met een vulling van mozzarella, maar wij zijn instant fan! Een mooi glas Verdejo gemaakt van 20 jaar oude wijnstokken maakt de ervaring compleet.

Lucias Rcestaurant Amstelveen Cityden The Garden Van Heuven Goedhartlaan

Lucia’s Rcestaurant – Amstelveen

Het hoofdgerecht is een combinatie van twee gerechten; de beefcheeks en de roasted pumpkin. Het resultaat is een prachtig bord met langzaam gegaarde beefcheeks op een bedje van geroosterde pompoen met spinazie, shiitake, jus en knapperige uitjes. Het vlees is goed op smaak en heeft een lekkere stevige bite wat een perfecte match is met de zachte pompoen. We drinken een kruidige rode wijn uit de Yecla streek, gemaakt van de Monastrell druif. Het peperige van de wijn complimenteert de zachte texturen van het hoofdgerecht.

De uiterst vriendelijke en professionele bediening komt met een fles Sauternes voor bij het dessert; honing en abrikoos geuren je tegemoet. Het dessert is een lava cake met een vulling van Siciliaanse citroen, witte chocolade stukjes en olijfolie-vanille ijs. De balans tussen de verschillende smaken i.c.m. de wijn is perfect.

Lucia’s Restaurant is de plek in Amstelveen waar je ontspannen geniet van goed eten met een mooi glas wijn in een internationaal aandoende sfeer. Heb je een zakelijke afspraak, een uitgebreid familiediner of een intiem avondje met je partner; Lucia’s verwelkomt je met open armen.

Lucia’s Restaurant – onderdeel van Cityden The Garden

Van Heuven Goedhartlaan 17
Amstelveen

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends