Bij de Luxury Dinner Cruise van Amsterdam Boats is het nu mogelijk om te kunnen genieten van een (romantisch) diner tijdens een fantastische vaartocht door het historisch centrum van Amsterdam, zonder een hele boot te moeten huren.

Luxury Dinner Cruise – Amsterdam Boats

Luxury dinner cruise Amsterdam Boats boot
Luxury dinner cruise – Amsterdam Boats

Onlangs mochten wij deze tocht zelf ervaren. Enorm getroffen met het weer weer werden wij opgehaald door een prachtige oude salonboot. Met een ander gezelschap bestaande uit alleen maar 4 personen hadden wij de boot bijna voor onszelf.

Ontvangen door een enorm gastvrije gastvrouw, met een fijn aperitiefje, voeren we direct weg. Met een tocht van 3 uur voor de boeg begonnen we met wat borrelhapjes en het menu. Er kon gekozen worden tussen verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

Na ca. 45 minuten borrelen begonnen we eerst met een amuse van garnalen met een kerrie-cocktailsausje. Daarna namen wij plaats aan tafel. Wij begonnen met de in Gin & Tonic gepekelde zalm met dille & cream cheese, haringkaviaar, bergamot-mayonaise en zwarte peper en de salade van gekonfijte ‘Peking style’ eendenbout met sinaasappel marmelade, zoetzuur van rode peper, hoisin saus en krokant pannenkoekje. Beide erg goed van smaak.

Luxury dinner cruise Amsterdam Boats tafel
Luxury dinner cruise – Amsterdam Boats

Na het voorgerecht namen wij plaats op het achterdek met een glaasje wijn, enorm genoten van wat de Amsterdamse grachten ons te bieden hebben. Na een pauze van een half uur namen wij weer plaats aan tafel voor het hoofdgerecht.

Voor het hoofdgerecht namen wij de krokant gebakken zeebaars met schaaldieren ravioli, licht gebonden kreeftenbisque, pesto van Reypenaer en rucola, geserveerd met verse kruidensla en de Vietnamese beef pho, zacht gegaarde flank steak met Aziatische groentes, runder dumpling, noedels en huisgemaakte runderbouillon. De Pho was lekker maar niet heel bijzonder, de zeebaars daarentegen was onze favoriet. 

Tijdens de tocht staan de schipper en de gastvrouw ook tot je beschikking voor het verschaffen van informatie over de geschiedenis van Amsterdam.  Dat Rembrandt van Rijn in onze Westerkerk bergraven ligt was mij bijvoorbeeld nog niet bekend.

Na 2,5 uur varen krijgen wij het dessert geserveerd. Wij deelden de citroen cheesecake en panna cotta van witte chocolade en frambozen en een selectie van Hollandse kazen. Beide erg lekker.

Na 3 uur komen we terug bij het vertrekpunt. Deze heerlijke tocht was tot in de puntjes verzorgd, met lekker eten, super gastvrije service, een romantische setting en lekkere wijn en heeft ons doen besluiten om in de winter weer een tocht te boeken, om dan Amsterdam ‘by light’ te ervaren.

Dit wil je gewoon echt zelf ervaren! Boek hier je individuele tickets voor deze luxe beleving op de Amsterdamse grachten. Een elegant à la carte diner op een luxe salonboot. 3 uur varen inclusief amuse, aperitief en 3-gangen diner. Veel plezier!

Luxury dinner cruise – Amsterdam Boats

Check ook onze andere artikelen!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Luxury Dinner Cruise - Amsterdam Boats, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends