Bij MOMO waan je je in een moderne omgeving met opzwepende muziek. Deze zaak is meer dan een Japans restaurant. Het menu is verrassend, uitgebreid en met zorg samengesteld door de executive chef van THE ENTOURAGE GROUP, waartoe ook het bekende IZAKAYA behoort. Wij aten bij MOMO en ervoeren de geweldige service en het bijzondere menu.

MOMO Restaurant, Bar & Lounge, Amsterdam Zuid

Yossi Eliyahoo is het brein achter THE ENTOURAGE GROUP en daarmee een van de meest invloedrijke horecaondernemers van ons land. MOMO Restaurant, Bar & Lounge past perfect binnen zijn straatje. Met dit concept streeft de ondernemer naar perfectie en dat is te zien. Van het unieke interieur, inclusief grote bar en bijzondere stoelen, tot het personeel dat on-Amsterdams gastvrij is.

Voor de start van THE ENTOURAGE GROUP hadden we in onze hoofdstad wel goede restaurants, maar misten we de allure en glamour die steden als New York en Londen wel bezitten. Met zijn – inmiddels internationale – onderneming heeft Yossi Amsterdam als culinaire hotspot op de kaart gezet. MOMO was het eerste restaurant in Amsterdam van zijn hand. In 2008 opende de zaak aan de Hobbemastraat; de rest is geschiedenis. 

Met de oprichting van MOMO bracht Yossi het shared-dining concept naar ons land – een concept dat we niet meer uit de hedendaagse horeca weg kunnen, laat staat wíllen denken.

Het menu

Het internationale karakter van MOMO vind je niet alleen terug in het interieur en de sfeer die in het restaurant heerst, maar ook op de menukaart. De gerechten zijn veelal om te delen. Zo proefden we de toro tartar met wasabi soja en beluga caviaar, geserveerd in een miniatuur iglo, samen met een aantal andere signature MOMO-dishes. Zo is de MOMO roll met zalm, tonijn, zeebaars en dragon mayo een welbekende lieveling van velen en mag ook de kabeljauw met pittige miso niet ontbreken aan dit lijstje.

Naast deze signature dishes heeft het menu verschillende smaken en biedt het voor ieder wat wils. Of je nou houdt van de Japanse keuken of meer fan bent van de Europese, je vindt absoluut iets wat je lekker vindt. Ook biedt het restaurant twee verschillende tasting menu’s aan: Osusume en Tokusen, wat respectievelijk staat voor ‘aanrader’ en ‘speciale selectie’. Wat je keuze ook wordt, een speciale selectie is het zeker. 

Feestje voor al je zintuigen

Kortom: dineren bij MOMO is een feestje voor al je zintuigen. MOMO verrast met haar bijzondere menu, exotische smaken, prachtige gerechten en bijzondere interieur. Zet dus maar vast op de bucket list, want hier wil je heen.

MOMO Restaurant, Bar en Lounge, Amsterdam Zuid

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends