Na die heerlijke december maand is het tijd voor comfort food en laat je nou voor comfort seafood heel goed terecht kunnen bij The Good Companion.

Nieuws
The Good Companion is een gezellige visbar aan de Westerstraat in de Jordaan. De visbar zit er al weer een tijdje, dus het kan zijn dat je het al kent. Maar we hebben nieuws. Waar Niek en Enno zich eerst voornamelijk op de Fish & Chips focusten, (wees gerust die hebben ze nog steeds – en erg lekker moet ik zeggen) hebben ze het menu uitgebreid. Yes! Naast de Fish & Chips, staan er dagelijks (wisselende) visgerechten op de kaart, mosselen, oesters en kleine gerechten om te delen. Wij gingen voor een verrassingsdiner en dit is erg in de smaak gevallen.

The Good Companion - gerechtjes
The Good Companion – gerechtjes

Kleine gerechten
Niek, ook al richt hij zich normaal meer op de keuken, is een gastheer pur sang. Hij draait zijn hand niet om voor een zo goed als volle zaak op een dinsdagavond. Hij legt ons uit dat duurzame vis en dagverse producten centraal staan. Hij zet onze tafel vol met kleine gerechtjes. Zo kunnen we van alles wat proeven en één voor een zijn de gerechtjes heerlijk. Ceviche, scheermesjes, oesters, groenten in tempura met geweldige dip en sardientjes. Dit is genieten hoor. De sardientjes zijn zelf ingeblikt. Jammer dat ze deze niet verkopen voor thuis!

De sfeer
De visbar heeft een gezellige en ongedwongen sfeer met een gemengd publiek, van stelletjes, families, vrienden, studenten tot toeristen. Je kunt de hele avond tafelen, of even snel een hoofdgerecht eten. De kaart omschrijven ze als Comfort Seafood, maar ik vind comfort eigenlijk ook wel passend voor de sfeer.

The Good Companion - Fish & Chips
The Good Companion – Fish & Chips

Fish & Chips
Als hoofdgerecht delen we Fish & Chips en Niek zorgt ervoor dat we van alle verschillende Fish & Chips gerechten iets te proeven krijgen. Ze hebben nl vier varianten op de kaart staan: kabeljauw, bijvangst –zie hier meteen de daad bij het woord mbt duurzame vis en dagverse producten-, een tofuvariant in wasabicrumble en tempurabeslag en de gerookte schelvis. Eigenlijk wil Niek dat we ook nog de mosselen proeven, maar we kunnen al niet meer. Hier komen we uiteraard een keer voor terug.

Wel sluiten we de avond af met een dessert! We gaan voor de tasting met koffie. Dan krijg je nl de mini desserts met koffie of thee. Kunnen we weer alles proberen. Een mini eton mess maar dan The Good Companion versie, een mini cheesecake en een flink stuk nougat.

Fishy events
The Good Companion organiseert ook leuke specials, zoals de maandelijkse brunch een variant op de Sunday Roast: de Sunday Crawfish Boil. Iedere dinsdagavond hebben ze Mossel Dinsdag en zijn alle mosselgerechten maar €14,50. Oh en je kunt op dinsdag ook nog steeds alles van de kaart bestellen hoor, dus geen zorgen als je wat minder fan bent van mosselen. Ook wordt er regelmatig een Happy Oyster Hour georganiseerd dus houd hun Facebook in de gaten! Sowieso leuk om hun website in de gaten te houden, want ze delen hier ook verschillende verhalen, zoals over de duurzame vangst of inspiratie met een recept.

We hebben een hele gezellige avond gehad met heerlijk eten, echt een aanrader en vooral in deze grijze wintermaanden!

The Good Companion, Westerstraat 264, Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Visbar The Good Companion, Amsterdam Jordaan, 1.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends