We hebben weer een smakelijke nieuwsupdate voor je samengesteld, bestaande uit de laatste nieuwtjes op culinair gebied. We vertellen je bij welke (pop-up) restaurants je moet zijn, maar ook waar je kunt bestellen voor een culinair avondje in je eigen woonkamer. Voor ieder wat wils. 

Nieuwe (pop-up & thuisbezorgd) restaurants

Sterrenchef Arturo Dalhuisen opende eerder een pop-up in restaurant Daalder – dat gedurende twee weken volledig was uitverkocht – en komt nu met een nieuw, tijdelijk restaurant. Vanaf 27 augustus kun je gedurende vier maanden genieten van zijn signature dishes bij restaurant Bellezza op de Wallen. Iedere maand wordt hier een ander 7-gangenmenu geserveerd voor € 89,-.

En nog meer pop-up nieuws: ook topchef Joris Bijdendijk en zijn team gaan on tour en koken vanaf 15 augustus een speciaal menu met RIJKS-klassiekers in de Koepelkerk te Amsterdam. De kerk is voor de gelegenheid omgetoverd tot sfeervol restaurant. Voor een 5-gangenmenu betaal je € 60,- en het bijpassende wijnarrangement is € 7,- per glas. Je reservering maak je hier.

VINNIES is geen nieuwe naam; we kennen ze al een tijdje van de heerlijke brunch en lunch die ze serveren in hun twee zaken. Sinds kort is er een nieuw concept bijgekomen, namelijk dineren bij VINNIES in de Scheldestraat. Dinner at VINNIES, dus. Je kunt hier op donderdag- en vrijdagavond terecht voor een 2 tot 5-gangendiner. Het menu wisselt wekelijks, maar komt altijd met dagverse streekproducten en veel liefde tot stand.

Bij het nieuwe Otto Volante aan de Overtoom ben je aan het juiste adres voor heerlijke natuurwijnen én voor een 4- of 6-gangen menu. De grote wijnkelder is tevens de ruimte bij uitstek voor hun diverse fermentatieprojecten – zo wordt er zelf miso, sojasaus en azijn gemaakt. En de kruiden, die komen uit eigen tuin.

Goed nieuws voor de Alex + Pinard fans: de eigenaresse heeft onlangs een nieuwe wijnbar geopend in het centrum van Amsterdam, luisterend naar de naam ‘Bar Pif’. Je kunt hier neerstrijken voor lunch, diner en nachtelijke cravings, of gewoon voor een drankje. Pif is overigens de Franse benaming voor ‘de eerste neus’, de eerste kennismaking met wijn.

Piepersrund bestond al een tijdje als foodtruk Piepers & Rund. Zij stonden tot voor kort voornamelijk op kleinschalige food festivals. Nu dit op een laag pitje is komen te staan, hebben ze besloten om hun piepers en burgers bij je thuis te laten bezorgen. Wat je kunt verwachten? Haute friture met fun factor. Of zoals hun slogan luidt: geen gezeur, gewoon super.

Komende maand worden er ook weer leuke food events georganiseerd. Een paar aanraders op een rijtje:

Japan Beach FairIn het weekend van 5 en 6 september kun je heerlijk relaxen op het strand en ondertussen genieten van de Japanse keuken. Klinkt goed, toch? Dus, wat wordt het: sushi or Ramen, of Takoyaki?

Het Grote Paella Feest – Op 12 september kan je voor €10 per persoon genieten van heerlijke paella en een kan Sangría voor een fiesta prijs van €17,50. Reserveer je plek via www.la-cerveceria.nl

Taste of Amsterdam – dit jaar is het op 25 september alweer tijd voor de 12e editie van het restaurantfestival. Je komt hier voor een cocktail, speciaalbiertje, een goed glas wijn, lekker eten en goede deuntjes in een groene omgeving.

Foodini food fest editie 3 – Op zondag 27 september opent restaurant C weer de deuren voor de mannen van Foodini en in het specifiek voor 5 restaurants, die 5 gangen komen koken voor 5 tientjes. De deelnemende restaurants zijn: Vermeer Amsterdam, Alba Amsterdam, Restaurant Bellezza, C Amsterdam, De Kaaskamer van Amsterdam. Kortom: 5 verschillende restaurants proeven in een gezellige ambiance!

Ook leuk om te lezen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Nieuwe restaurants en food events in Amsterdam, september 2020, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends