Restaurant Bellezza
Restaurant Bellezza

Vorige week waren wij uitgenodigd bij Restaurant Bellezza, om het eten van Arturo Dalhuisen in een nieuwe setting te ervaren. Niet zomaar een nieuw restaurant in Amsterdam, eentje met lef, van initiatiefnemer en eigenaar Melcher de Wind en chef Dennis Huwaë (Restaurant Daalder en Restaurant Edel by Dennis).

Sowieso heb je lef als je in deze tijd een nieuw restaurant opent. En helemaal met een fine dining restaurant dat verborgen ligt op de Wallen.

We komen binnen, beginnen met een glas champagne en daar krijgen we het verhaal van deze pop-up uitgelegd. Want eigenlijk is het concept wat ze voor ogen hebben met Bellezza gemaakt voor een coronaloze tijd. De ideeën zijn geweldig met een community table, projecties die een aanvulling geven op je diner, een dessert heaven en een bar waar je eindigt met een cocktail. Het interieur is door een fimset dresser gedaan en dat zie je. Iedere verdieping heeft een eigen stijl en is compleet tot in de puntjes doorgevoerd, zo is de dessert heaven roze/paars met grote engelen en wolken en waan je je dus letterlijk in heaven. Het plafond wordt binnenkort nog bedekt met veertjes. Het interieur lijkt wel een decor en maakt het een totaalbeleving.
Laten we hopen dat we dit bijzondere restaurant over een tijdje in volle glorie mogen ervaren!

Maar niet getreurd en zeker geen reden tot wachten, juist niet! Tot die tijd is Restaurant Bellezza een Pop-Up waar de komende drie maanden chef Arturo Dalhuisen aftrapt met zijn menu waar ook wat favorieten van Dennis Huwaë op te vinden zijn. Iedere maand een nieuw menu met zijn signature dishes. Je kunt kiezen voor a la carte of voor het 5- of 7-gangen diner. En dat is feest. Arturo kookte in de vakantie van Dennis al 10 dagen in Daalder en was binnen no-time uitverkocht. Reserveer dus snel om van zijn kunsten te kunnen genieten.

Eten en entertainment
Het 7-gangen menu begint met twee heerlijke, frisse amuses. Krokante braam, tartaar van tonijn, soja en radijs en de andere amuse in een glaasje meloen met hangop, sorbet van yuzu en dille. Hiervan krijg je meteen zin in wat er allemaal gaat komen!

Restaurant Bellezza
Restaurant Bellezza – Arturo Dalhuisen


Arturo maakt het eerste gerecht voor onze neus af. Het blijft toch echt bijzonder dat je zo’n chef zo dichtbij aan het werk ziet. Noordzeekrab met watermeloen, aalbes en rode biet. De smaken passen zo goed bij elkaar en het ziet eruit als een plaatje! We krijgen een bijpassende wijn geserveerd. Het wijnarrangement is echt een aanrader want iedere wijn die bij een gerechtje geserveerd wordt, matcht perfect!

Restaurant Bellezza
Restaurant Bellezza – Langoustine

Daarna kregen we een gerecht typerend voor de stijl van Arturo, langoustine met jonge gerookte aardappel, zeekraal en lavasolie. Zo smaakvol met verschillende structuren en ook prachtig voor het oog, dit in combinatie met een Chenin Blanc uit de Loire… is genieten.

Hierop volgt een van de favoriete gerechtjes van Dennis. The perfect Egg. Die hebben we laatst ook bij Edel by Dennis gegeten, dat lees je hier. Zo goed!

Als alternatief voor de eerdergenoemde projecties zijn er nu rondom grote spiegels in de theaterachtige/burleske ruimte die tegelijkertijd beeldschermen zijn. Een non loopt van de ene spiegel naast de andere en maakt de kaarsen aan in de ruimte. Prachtig beeld en zo echt!

Restaurant Bellezza
Restaurant Bellezza – Kabeljauw


Dan volgt de kabeljauw. Nog niet eerder heb ik zo’n lekkere kabeljauw gegeten. Zo zacht, hoe maak je dit? Als antwoord krijg ik, met een lach op het gezicht van de gastheer, in de oven en dan heel rustig. Geserveerd met wortel en een jasmijnsaus. We krijgen er een wijn bij geserveerd, die we zo 1-2-3 niet meteen lekker vinden, maar als we hem vervolgens in combinatie met het gerecht proeven echt weer geweldig samengaat en daardoor zelfs lekker wordt. Het is een Italiaanse witte wijn uit Piemonte, bijna oranje van kleur, Derthona.

En daarna krijgen we duif, ook weer fantastisch! Alleen duif met kers en pistache omdat dat eigenlijk al genoeg is, zegt Arturo. Stiekem zit er nog wel een crunch van rijst en pistachenoten op. Maar hij zegt normaal van meer structuren te zijn, dat hebben we ook gezien. We zijn het volledig met hem eens wat een geweldige combinatie van kers en pistache met de duif met de perfecte cuisson. We zijn teleurgesteld als ons bord leeg is. Een goed teken wat ons betreft. Van ieder gerecht hadden we meer gewild, maar niet omdat de hoeveelheid niet goed was, die was juist steeds tiptop in orde, maar ‘gewoon’ omdat alles zo lekker was.

Restaurant Bellezza - dessert
Restaurant Bellezza – dessert

Het feest houdt nog niet op want we gaan aan de desserts! Hoe leuk is het als je hiervoor dus door de keuken loopt naar de dessert heaven. Mandarijn met kokos en yuzu. Ook dit is weer een plaatje en de smaken zijn weer zo goed in balans. Het is tegelijkertijd fris en zoet en zuur en het heeft een mooi krokantje.

Na al deze mooie gerechten krijgen we nog de stroopwafel van Dennis, die eet je gewoon met je hand. De perfecte afsluiter van een heerlijke en bijzondere culinaire avond.

Heel veel dank aan het team achter Bellezza. Dat het maar een mooi avontuur mag worden! We volgen jullie op de voet!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees ook onze andere artikelen!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam –  life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam –  Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger –  Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Bellezza, Amsterdam centrum, 8.0 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends