Dry January hebben we weer gehad. Altijd even doorkomen die eerste maand van het jaar. Gelukkig is het februari en heeft iedereen weer zin in leuke etentjes. Dit artikel staat dan ook boordevol inspiratie om de eerste helft van de maand februari culinair verantwoord door te komen. Veel plezier!

Restaurant Felix Amsterdam
Restaurant Felix Amsterdam

Nieuws
Restaurant Felix is vorige week geopend in historisch cultuurhuis Felix Meritis. Je komt hier voor seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde en uitgesproken wijnkaart. Houden wij van. Je maakt een keuze voor het aantal gangen, lunch 3 of 5-gangen en het diner uit 3, 5 of 7-gangen. Je weet van tevoren niet wat elke gang precies inhoudt, dus je wordt uitgedaagd al je zintuigen in te zetten tijdens deze ervaring. Ze bieden uiteraard ook een volledig vegetarisch menu. Chef Floris van Straalen: “Het menu moet meegaan met de tijd en wat er momenteel speelt, maar ook nieuwsgierigheid kunnen creëren en de gasten verrassen.” Wij zijn hier al geweest en dit restaurant moet je bovenaan je lijstje zetten voor een bijzondere en culinaire avond!

HAPPYHAPPYJOYJOY op de Zuidas is geopend. Blijft favoriet bij ons en hoe leuk dat de Zuidas nu ook wat kleur krijgt! Ideaal voor lunch, diner en borrel, maar ook voor privé events!  

Goed nieuws! Binnenkort gaat Restaurant nNea ook open voor lunch (vrijdag t/m zondag). Wij kunnen niet wachten om op zondagmiddag aan die heerlijke pizza’s te gaan.

De Karavaan in west is open. Wat hebben we lang gewacht op een opvolger in dit pand met heerlijk zonnig terras. En daar is nu De Karavaan. Het ziet er prachtig uit. De nieuwe woonkamer voor west. Je kunt hier de hele dag terecht. In de ochtend voor koffie en pastries, er is altijd wel een fijn werkplekje, een gezellig restaurant voor in de avond en een leuke bar.

Valentijn
In februari vieren we natuurlijk de liefde en ondanks dat het een cheesy dag is, zijn er toch leuke initiatieven dit jaar. Wij weten nog niet waar we uit moeten kiezen.

Sjansz
Sjansz – Jansz Amsterdam

Waar kun je de liefde nou beter vieren dan dan bij Sjansz in Jansz (Pulitzer Hotel): Want op 14 februari kunnen tortelduifjes naar Jansz komen voor een flirterige avond. Terwijl je geniet van de heerlijke gerechten van Jansz, schrijft een dichter een persoonlijk gedicht voor jou en je Valentijn. Love it! Maar als poëzie niet jouw ding is, dan hebben ze ook nog de catchy Sjansz:  one-liners. En als kers op de taart kun je een speciaal Valentijnsdessert delen.

Ook bij PARK Cafe-Restaurant organiseren ze een te gek Valentijnsdiner om de liefde te vieren. Geniet op deze avond van een speciaal samengesteld 3-gangenmenu. En om de avond nog specialer te maken, wordt er een special guest uitgenodigd. Maak kans op een live geïllustreerde portrettekening van jou en jouw liefde gemaakt door kunstenares Sella Molenaar (ja, dit wil je!).

In the name of… Valentine. Fine dining & couples gamenight. Hoe leuk is dit! Bij Bullewijck by Par Hasard wordt elk koppel deze avond geheel ontzorgd en verwend. Je wordt in stijl ontvangen met Valetparking service en verwelkomd met een lekker glaasje bubbels. Bij de exclusieve GLMR Photobooth kunnen de hele avond leuke herinneringen worden vastgelegd. In samenwerking met Amsterdams Beste FoodStylist Tiffany serveren ze een romantisch driegangendiner aan tafel, speciaal opgedekt. Daarna nemen de koppels het op tegen andere koppels en maak je kans op mooie prijzen!

Lovers in the Sky – Floor 17  Laat jouw Valentijn zien hoeveel hij/zij voor je betekent zonder dat je je keuken afbrandt. Verras je Valentijn met een zeer romantisch 5-gangen dinermenu terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht over het centrum van Amsterdam.

Jazzy Valentine’s Dinner – Instock: Op Valentijnsdag wordt het restaurant omgetoverd tot een (pa)radijs voor de echte wortelduifjes! Er zal zelfs een liefdesbriefje voor jullie klaarliggen!

Stan & Co heet zelfs Stan & Love met Valentijnsdag. Een special sharing dinner met live muziek op de achtergrond.

En zo hebben veel restaurants natuurlijk een speciaal Valentijnsmenu. Hier dineer je met je lief wel erg romantisch:

Valentine’s in Occo in The Dylan Hotel. Zo’n prachtige locatie en heerlijk eten, dat doet de liefde goed!

Valentine’s day at Cafe de Paris waan je met je Valentijn in Parijs.

Valentine’s Dinner in het Amstel – veel romantischer wordt het niet. Een heerlijk 3-gangen diner aan de met lichtjes twinkelende Amstel.

Foodevents
Uiteraard zijn er ook nog andere hele leuke foodevents deze eerste helft van de maand, die niet in het teken van de liefde hoeven te staan. Of nou ja in het teken van liefde voor eten dan.

  • 7-9 feb: Little Italy Westergas: Op 7, 8 en 9 februari 2020 staat de Amsterdamse Westergas weer volledig in het teken van Italië op de vijfde editie van Little Italy.
    Dompel je onder in het Italiaanse leven: met extra veel proeverijen, Ik Vertrek-workshops, een kooktheater waar chefs de hele dag door koken, primeurs (nieuw biermerk!), onze populaire pasta-workshops, veel live muziek, en natuurlijk neem je tassen vol vakantie-inspiratie mee.
  • Zondag 9 feb: ZONDAG BIJ NIEGES! Want wat willen we nou op zondag in de koude, Amsterdamse winter? Belachelijk lekker eten, veel te gezellige mensen, spelletjes, goede muziek en eigenlijk een brunch die tot in de avond door mag gaan. En patatje stoofvlees, vooral een patatje stoofvlees.

Lees ook onze artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op onze homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends