Ben je, net als wij, gek op hummus? Dan mag je Yummy Hummus in Amsterdam-West echt niet missen. We durven te wedden dat je deze hotspot zelfs al kent.

Yummy Hummus, Amsterdam-West

In 2018 opende aan de Kinkerstraat de eerste hummusbar van Amsterdam-West. In dit stadsdeel – en met name deze straat – wemelt het al jaren van de restaurants en afhaalzaken, maar een plek met de perfecte hummus ontbrak nog.

Voordat hij Yummy Hummus opende, werkte eigenaar Husam in de ICT. Voor zijn werk reisde hij vaak naar Dubai, waar alle keukens uit het Midden-Oosten samenkomen. Je eet er Libanees, Syrisch, noem het maar op. In Dubai ontdekte hij hoe smaakvol hummus kan zijn. Zo smaakvol had hij het nog niet in ons eigen land geproefd.

Yummy Hummus Amsterdam-West

Perfecte hummus

Het recept voor de perfecte hummus lag echter niet op straat. Daarom sprak Husam, samen met zijn compagnon, met veel kenners en koks. Inmiddels hebben ze hun eigen, geheime, recept ontwikkeld. En we kunnen beamen dat dit goed geslaagd is. Héél goed zelfs.

Hummus bowls

Bij Yummy Hummus bestel je uiteraard meer dan alleen hummus. Zo staan er verschillende bowls op het menu, variërend van lamsvlees tot kip of falafel. Vanwege Veganuary aten mijn tafelgenoot en ik de falafel variant, beiden voorzien van veel groenten. De hummus is romig, smeuïg en zacht van smaak. De perfecte balans tussen tahin, olie, kikkererwten en de rest die hun geheime recept behelst.

Yummy Hummus Amsterdam-West

Yummy Hummus is sinds 2018 uitgegroeid tot meer dan een hummusbar. Het is de plek waar authentiek eten mensen verbindt. Alle gerechten zijn volledig huisgemaakt met zo veel mogelijk biologische producten. Niet alleen de hummus is goed, de pita’s en de zelfgemaakte lemonade met gember, munt en limoen is eveneens om je vingers bij af te likken.

Je kunt bij Yummy Hummus terecht voor een snelle hap, een lange zit of om af te halen. De keuze is aan jou.

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends