Ode aan de Amstel is een nieuw restaurant in Amsterdam Oost. Je kijkt prachtig uit over de Amstel vanaf hun fijne terras, terwijl je de meest fantastische gerechten eet. Klassieke gerechten met een Aziatische twist, enorm smaakvol en verrassend. Zeker een keer proberen!

Ode aan de Amstel Restaurant Amsterdam oost terras
Ode aan de Amstel – Restaurant Amsterdam Oost – Terras

Ode aan de Amstel, Restaurant Amsterdam Oost

Restaurant Ode aan de Amstel zit aan de Amstelboulevard in Amsterdam Oost, op de plek waar eerst Riva zat. Er is flink verbouwd en het is echt prachtig geworden: binnen een grote open keuken die voor lekker wat reuring zorgt, maar toch blijft de sfeer ook fijn rustig en intiem. Je kijkt door de grote ramen uit op het terras: echt een fantastische plek met dit lekkere weer. Op het terras zit je recht aan de Amstel. Je hebt tot in de avond zon en is lekker levendig door de bootjes die voorbij komen. En er is een speciale drijf-in om met je boot wat lekkers af te halen!

Ode aan de Amstel Restaurant Amsterdam Oost Tom Kha Kai
Ode aan de Amstel – Restaurant Amsterdam Oost – Tom Kha Kai

Menu van Ode aan de Amstel

Ode aan de Amstel is vanaf 11.00 uur open en dat betekent een fijn toegankelijk all day dining menu. We gaan zo nog wat dieper in op het fantastische eten bij het diner, maar ook voor een lekkere lunch, een kop koffie of een avondje cocktails drinken kun je hier terecht. De gerechten hebben vaak een klassieke ondertoon, maar met een Aziatische twist. Erg spannend dus! Wij gingen er dineren, en daarbij heb je de keuze tussen een mooie selectie gerechten van de kaart, of het 3-, 4- of 5-gangen Chef’s Menu. Wij probeerden dat Chef’s Menu uit, en dat was zo enorm lekker!

Chef’s Menu van Ode aan de Amstel

We starten met een bijzondere Steak Tartaar: deze is afgemaakt met een oestercrème, een oester, rode peper, appel en appelgelei. Wat een smaken: het ziltige van de oester en het zoete van de appel zijn perfect in balans, en passen enorm goed bij de tartaar. We hebben gekozen voor het wijnarrangement en we drinken hier een heerlijke Blanc de Noir bij, die perfect past. Wauw! Ons volgende gerecht is een Tom Kha Kai soep met zoetzure pompoen en mosselen. Ook dit is weer echt een enorm smakelijk gerecht en een lust om naar te kijken.

Ode aan de Amstel Restaurant Amsterdam oost Corvina filet
Ode aan de Amstel – Restaurant Amsterdam Oost – Corvina filet

Corvina filet en maïskip bij Ode aan de Amstel

De Corvina filet die we vervolgens krijgen is ook weer heerlijk. Deze wordt geserveerd met zoete aardappel, romanesco, kleine stukjes bacon een saus van rode curry. Qua smaak doet de saus een beetje denken aan de Tom Kha Kai, maar het gerecht zelf is wel echt anders: een heerlijk zacht stuk vis en de saus en de bacon geven echt een smaakkick. Wat een mooie gerechten! Net als het hoofdgerecht dat we krijgen: een enorm malse filet van maïskip, met babaganoush en paprika. Tenslotte krijgen we een heerlijk stukje pruimen Tarte Tartin met crème fraiche, die enorm spannend van smaak is door de gember en de kervel. We worden echt enorm gelukkig van dit eten en de heerlijke wijnen die we erbij krijgen. En ben je meer een bier liefhebber? Laat je dan vooral adviseren door de biersommelier van Ode aan de Amstel, of probeer hun eigen speciaalbier: Eau de Blond! Wat je ook kiest: we weten zeker dat je een heerlijke avond hebt bij Ode aan de Amstel. Zeker een keer naartoe gaan!

Ode aan de Amstel
Amstelboulevard 1, Amsterdam Oost

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ode aan de Amstel, Restaurant Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends