Restaurant Elixer zit in Amsterdam Zuid-Oost aan de Egeldonk, en is wat ons betreft het allerleukste en lekkerste restaurant in die omgeving! Als je daar niet in de buurt woont is het een stukje fietsen, maar daar krijg je écht een beloning voor. Je ziet van ver al de vrolijk gekleurde vlaggen wapperen in de wind, je wordt begroet door de leukste mensen, ze hebben een fijn en ruim terras en het eten is echt fantastisch. Wij gingen er vorige week eten, en we vertellen je graag waarom we zo enthousiast zijn over restaurant Elixer!

Restaurant Elixer, Amsterdam Zuid-Oost

Restaurant Elixer is 2 jaar geopend door Valentijn en Eva, in Amsterdam Zuid-Oost in een oud kinderdagverblijf op een prachtig groen grasveld. Zij werkten allebei al jaren in de horeca in Amsterdam en kunnen beide enorm lekker koken. Toen een paar jaar geleden de vonk tussen deze twee chefs oversloeg, besloten ze samen een restaurant te beginnen. Een circulair restaurant waar niet alleen heel erg lekker gekookt werd, maar waarin ze ook wat terug kunnen doen voor de maatschappij en waar circulariteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dit betekent vrolijk geschilderde tweedehands meubels, maar ook tal van sociale en culturele buurtinitiatieven. Zo kunnen kinderen uit de buurt spelletjes en boeken komen lenen, leren ze jongeren in hun moestuin meer over het verbouwen van groenen, en lopen er sinds kort kippen in hun tuin waar je een eier-abonnement op kunt nemen waarbij je direct ook eieren doneert aan de voedselbank. En er is op het grasveld om hun restaurant altijd plek om aan te schuiven en zelfs je eigen eten en drinken mee te nemen. Dit maakt restaurant Elixer een super gastvrije plek, gericht op vertrouwen en het teruggeven aan de buurt.

Enorm lekker eten bij Restaurant Elixer, Amsterdam Zuid-Oost

Klinkt als een fijne plek toch? En dan zijn hun gerechten ook nog eens enorm lekker! Je kunt bij restaurant Elixer terecht voor gewoon een drankje, lunch en diner, én ze hebben erg leuke picknickmanden. Op de menukaart kun je à la carte bestellen, of je laten verrassen door het 3- of 4-gangen menu van de chef, zoals wij hebben gedaan. Dit menu bevat vlees en vis, maar kan geheel vegetarisch of veganistisch worden bereid, of aangepast worden aan je dieetwensen: erg fijn! Terwijl we genieten van een wijntje op het fijne, zonnige terras met wat knapperig gefrituurd Libanees flatbread, wordt onze amuse geserveerd. Een luchtig boekweit flensje met daarop bietencrème en kruidenolie, geserveerd met plakjes gele biet. Prachtige felle kleuren en verfijnde smaken: dit zet direct een goede toon voor de rest van het menu!

Voorgerechten bij Restaurant Elixer, Amsterdam Zuid-Oost

We ontvangen ons eerste voorgerecht: ossenstaart terrine, met een salade van bonen, bieten en appel. De ossenstaart terrine is heerlijk vol van smaak, en wordt fijn opgefrist door de salade, en past perfect bij het knapperige brood wat we erbij krijgen. Enorm lekker! Net als het tweede voorgerecht: Elixer’s variant op Russische borsjt. In dit geval een koude bietensoep, die opnieuw qua kleur en smaak van ons bord af spat! Hierbij krijgen we huisgefermenteerde crème fraiche en zuring uit eigen tuin.

Hoofdgerecht en dessert bij Restaurant Elixer, Amsterdam Zuid-Oost

Ook het hoofdgerecht is weer enorm smakelijk. We krijgen een mooi stuk rode poon in een heerlijke grove mosterdsaus. Een spitskool rolletje gevuld met walnoten en granaatappel. En erbij krijgen we tuinboontjes en sperzieboontjes geserveerd. Opnieuw is de combinatie van smaken echt verrassend en enorm smakelijk. We worden zo gelukkig van dit lekkere eten! En natuurlijk geldt dat ook voor het dessert. Een kersenflapje, geserveerd met hangop, vegan chocolade sorbetijs en een rode kers. Terwijl de zon langzaam in de verte ondergaat, nemen we onze laatste happen. We hebben enorm lekker gegeten en gedronken, en genoten van de verhalen over Elixer. Ga hier echt een keertje eten voor een bijzondere en culinaire avond!

Restaurant Elixer
Egeldonk 50, Amsterdam Zuid-Oost

Lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Elixer, Amsterdam Zuid-Oost, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends