Fête du Champagne, hét champagnefestival van Amsterdam, is terug! 1 t/m 4 juli strijkt het neer in het Rembrandtpark, wat wordt omgebouwd tot een Frans sprookje. En wij mogen 2 kaartjes weggeven! Lees onderaan dit artikel hoe je kans maakt.

Fete du champagne champagnefestival Amsterdam West Rembrandtpark
Fête du Champagne – Champagnefestival Amsterdam

Fête du Champagne – Champagnefestival Amsterdam

Het Champagnefestival Fête du Champagne wordt gehouden in het Rembrandtpark in Amsterdam West, maar het voelt net alsof je midden in Frankrijk bent. Je kunt er een potje petanque spelen en er is heerlijk Frans eten, bereid door topchefs en Franse foodtrucks. Er worden Franse chansons gezongen en je kunt bijvoorbeeld je eigen champagne sabreren. Wauw! En je kunt er natuurlijk proeven van een aantal heerlijke champagnes en crémants. Bij binnenkomst krijg je een welkomstglas bubbels van Domaine de la Baume, en je krijgt een coupe glas om je volgende champagne in te drinken.

L’été de l’amour – Fête du Champagne – Champagnefestival Amsterdam

Dit jaar heeft Fête du Champagne het thema ‘l’été de l’amour’: the summer of love. En reken maar dat wij zin hebben om de zomer en de liefde te vieren! Dit is het eerste festival dat gaat plaatsvinden in Amsterdam, dus wij hebben enorm veel zin om de bloemetjes en de champagneglazen buiten te zetten.

Fete du champagne champagnefestival Amsterdam West Rembrandtpark 2
Fête du Champagne – Champagnefestival Amsterdam

100+ champagnes – Fête du Champagne – Champagnefestival Amsterdam

Ben je al benieuwd welke champagnes geschonken worden? Het zijn er te veel om op te noemen, dus wij lichten er een aantal van onze favorieten uit.

  • Drink bijvoorbeeld een glaasje van de modieuze Piper-Heidsieck champagne: dit is het meest bekroonde champagnehuis van deze eeuw. In de tijd van koning Marie-Antoinette werd wijn van Florens-Louis Heidsieck in vele koningshuizen geschonken, Marilyn Monroe was een groot fan, en het merk heeft exclusief samengewerkt met grote designers als Jean-Paul Gaultier, Viktor & Rolf en Christian Louboutin.
  • Een heerlijke biologische champagne is die van familiebedrijf Bonnet-Ponson uit Chamery. Deze champagne past perfect bij de Summer of Love, want dit bedrijf is ontstaan toen meneer Bonnet trouwde met mevrouw Ponson, waarbij hun twee Champagne familiebedrijven samengegaan zijn tot één.
  • Een stoere, vernieuwende champagne is Carbon, geproduceerd door het wijnhuis Devavry. Zij willen de meest uitzonderlijke champagne maken, proef dus zeker een glaasje en bepaal of hen dat gelukt is! Carbon is daarnaast een bekend merk bij de Formule 1: de magnumflessen champagne waarmee de winnaars elkaar natspuiteen zijn namelijk ook van Carbon!

Naast champagne zijn er ook wijnen van Domaine de la Baume en crémants uit alle windstreken van Frankrijk te vinden.

Fete du champagne champagnefestival Amsterdam West Rembrandtpark 3
Fête du Champagne – Champagnefestival Amsterdam

Win tickets voor Fête du Champagne – Champagnefestival Amsterdam (afgelopen)

De kaartverkoop voor Fête du Champagne is al gestart: een ticket kost 10 euro (excl. service fee). Daarbij krijg je een coupe glas en een welkomstglas bubbels van Domaine de la Baume. Het coupe glas mag je daarna mee naar huis nemen. En erg leuk: je kunt bij ons twee tickets winnen, voor een dag naar keuze! Volg onze Facebookpagina én Instagrampagina, en zet in de comments van één van de berichten wie jij mee wilt nemen naar dit festival. Leuk als je meedoet! – De winactie is afgelopen.

Fête du Champagne
1 t/m 4 juli 2021, Rembrandtpark, Amsterdam West

Lees ook onze artikelen die we recent schreven over eten bestellen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Fête du Champagne – Champagnefestival Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends