Bij Seth Take-Out in Amsterdam Centrum kun je heerlijk Surinaams eten bestellen. Alles wordt vers klaargemaakt en alles is handgemaakt en van pure ingrediënten. Zo’n kwalitatief hoogstaand Surinaams eten heb je nog niet eerder gegeten!

Seth Take-Out Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum Singel
Seth Take-Out – Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum

Seth Take-Out – Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum

Seth Take-Out zit op de Singel in Amsterdam Centrum en is pas 2 maanden open. Op zo’n fijne locatie gaat het hier in de zomer heel druk worden denken we! Ga dus snel langs nu ze nog een hidden gem zijn. Eigenaresse Margin komt zelf uit Suriname en vertelt ons gepassioneerd over de Surinaamse keuken. Deze is enorm veelzijdig, door de invloeden van alle verschillende culturen die in Suriname samenwonen. Ook vind ze het belangrijk om met goede ingrediënten te koken, en alles zelf te maken. Zo wordt je bestelling vers voor je bereid, en maakt ze zelfs de sausjes zelf. Erg gezond en lekker dus! Ook heeft ze een eigen plantage in Suriname, waar ze bijvoorbeeld passievrucht kweekt, die ze vervolgens naar Nederland laat verzenden. Probeer dus zeker haar zelfgemaakte passievrucht sap en waan je even in de Surinaamse zon!

Seth Take-Out Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum Singel Sate
Seth Take-Out – Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum – Kip Saté

Saoto soep van Seth Take-Out – Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum

Wij proberen een aantal verschillende gerechtjes van de kaart, en proeven meteen die gevarieerde keuken en de hoge kwaliteit van het eten. We starten met een Saoto soep. Een lekker grote kom met soep, die we thuis afmaken met de verse ingrediënten die we erbij krijgen: kip, gefrituurde vermicelli, knapperige aardappelfrietjes, taugé en rijst. En twee soorten sambal, waarvan Margin ons meteen al waarschuwt dat de gele sambal super pittig is. Pittig, maar wel enorm lekker! Deze soep is echt enorm smaakvol en is echt hartverwarmend comfortfood.

Seth Take-Out Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum Singel Goedangan
Seth Take-Out – Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum – Goedangan

Snacks en lunchgerechten van Seth Take-Out – Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum

Vervolgens zetten we een aantal kleinere gerechtjes op tafel. Enorm malse kip saté, met huisgemaakte pindasaus. Zo’n lekkere pindasaus hadden we al lang niet meer gehad! Mooie grote loempia’s, met huisgemaakte ketchup. En Bakabana: gefrituurde bakbananen, ook weer met die heerlijke pindasaus. Ook de huisgemaakte banenenchips is enorm knapperig en lekker. En we proberen één van de lunchgerechten: Goedangan. Een vegetarisch gerecht van gestoomde groenten – broccoli, spitskool, taugé en kousenband – met een gekookt eitje en een enorm smaakvolle kokossaus. Wat een bijzondere combinatie van smaken: licht zoet, knapperige geraspte kokos en vol van smaak door de kruiden: dit is echt een aanrader! Erbij drinken we het huisgemaakte passievruchtensap, en het voelt echt even alsof we op vakantie zijn.

Er staan nog veel meer gerecht op de kaart van Seth Take-Out die we graag nog willen proberen: een ruime selectie aan Surinaamse Bami en Nasi gerechten, en een aantal specials zoals de Njang Patu Oma Style. Wij gaan dus zeker snel weer wat lekkers halen!

Seth Take-Out
Singel 371, Amsterdam Centrum

P.S. Zoek je afhaal- en bezorginspiratie?

Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost.

En de artikelen die we recent schreven over eten bestellen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Seth Take-Out – Surinaams eten bestellen Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends