Het Amsterdamse grachten schaatsdiner ‘giet oan’! Want nu er sneeuw op straat en ijs op de grachten ligt, willen we daar natuurlijk vollop van genieten. En wat is er leuker dan een schaats- of wandeltocht waarbij je ook nog je vier lekkere gerechtjes te eten krijgt? Update: nu er geen sneeuw meer ligt: deze foodwalk is nog steeds te boeken als Lobsterwalk of Steakwalk!

Amsterdams grachten schaatsdiner it giet on steak tartare
’t Amsterdams grachten schaatsdiner – Steak tartaar van Restaurant Black

’t Amsterdamse grachten schaatsdiner – ‘it giet oan’

Met ’t Amsterdamse grachten schaatsdiner schaats of wandel je langs vier restaurants. We hopen natuurlijk enorm op sterk genoeg ijs, zodat we deze tocht per schaats kunnen maken! Maar is het ijs nog niet dik genoeg, of ben je niet zo’n held op schaatsen, dan kun je ook een fijne winterse wandeling maken langs de besneeuwde grachten.

De menu’s van ’t Amsterdamse grachten schaatsdiner

Je begint bij Restaurant Red op de Keizersgracht. Hier krijg je je stempelkaart en ook je eerste gerecht. Wat dat gerecht is, hangt af van het menu dat je kiest: er is namelijk keuze uit vier menu’s! Het Bonkefaerse steakmenu is echt voor carnivoren, met steak tartaar, ossenhaas teriyaki, een chef’s steak als hoofdgerecht en een chocoladedessert. Houd je meer van vis? Dan klinkt ’t Kluun vismenu echt lekker én luxe! Oesters, bisque, een lauwwarme halve kreeft als hoofdgerecht en ook een chocoladedessert. Maar als echte schaatsliefhebber kun je ook voor een koek-en-zopie menu kiezen, met warme chocolademelk met slagroom, huisgemaakte snert, zuurkool met rookworst en wentelteefjes toe. Wij krijgen het er spontaan warm van! En ook voor kinderen is er een lekker 4-gangen menu.

Amsterdams grachten schaatsdiner it giet on kreeft
’t Amsterdams grachten schaatsdiner – Halve kreeft bij Restaurant Black and Blue

De route van ’t Amsterdamse grachten schaatsdiner

Naast al dat lekkers wordt er natuurlijk ook geschaatst en gewandeld. De route is als volgt: na Restaurant Red vervolg je je tocht naar de tweede stempelpost: Restaurant Black op de Prinsengracht, waar je je tweede gang krijgt. Je hoofdgerecht eet je bij Steak restaurant Black and Blue op de Leliegracht en tenslotte haal je je laatste stempel én dessert bij Restaurant Bleu op de Prinsenstraat.

Wij gaan dit zeker uitproberen! Zien we jou op de grachten?

Kijk op de website van Steakrestaurant Black and Blue voor meer informatie, of bel 020-6250807 / mail info@restaurantblackandblue.nl om te reserveren.

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
’t Amsterdamse grachtendiner - Schaatsdiner, Lobsterwalk of Steakwalk, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends