Benji’s is die fijne ontbijt-, brunch- én diner plek, met locaties in Amsterdam West, Nieuw-West en Oost. Tropische plantjes, gezonde en smakelijke gerechten: wij worden hier altijd erg blij van! En wist je dat ze nu een aantal van hun lekkerste gerechten bij je thuis bezorgen en beschikbaar hebben voor take-away? Lees snel wat onze aanraders zijn!

Benjis Amsterdam Restaurant Amsterdam West Oost Take away overzicht
Benji’s Amsterdam – Restaurant Amsterdam West en Oost

Benji’s Amsterdam, Restaurant Amsterdam West en Oost

Benji’s is al tijden één van onze favoriete plekken: zo pronken ze in onze lijstjes met favoriete breakfast bowls en favoriete plekken om te brunchen in Amsterdam. Je zit binnen in een urban jungle met gezellige plantjes en je weet zeker dat alles wat je besteld enorm lekker gaat zijn. En vaak ook nog hartstikke gezond en met lekker veel groenten! Ze zitten in Oost, West én Nieuw-West en daarom hoef je nooit ver te fietsen om daar wat lekkers te halen. Op die laatste twee locaties hebben ze ook een heerlijk menu in de avond, geïnspireerd door de Indonesische keuken. Gelukkig zijn veel van die lekkere gerechten nu ook voor take-away of bezorgen beschikbaar.

Benjis Amsterdam Restaurant Amsterdam West Oost Take away
Benji’s Amsterdam – Restaurant Amsterdam West en Oost – The Samurai

Burgers bij Benji’s Amsterdam, Restaurant Amsterdam West en Oost

Wij gingen wat lekkers afhalen bij de Benji’s locatie in West, op de Baarsjesweg. Deze keer geen breakfast bowls en brunchgerechten: we gingen voor de lekkerste diner opties, en zo startten we met twee burgers: The Benjamin en The Samurai. Wauw, wat een krachtige, lekkere smaken! The Benjamin is een rijke rendang runderstoof, die er supercool uitziet omdat hij op een zwart sesambroodje geserveerd wordt. De stoof komt in een apart bakje, waardoor het broodje lekker vers blijft. Daarnaar zitten er frisse groenten op die alles in balans houden: spinazie, komkommer, taugé en atjar. En we strooien er wat van de seroendeng op die we erbij hebben gekregen. Megalekkere rendang en in combinatie met de andere ingrediënten is dit echt een topper. Vervolgens eten we The Samurai: knapperig gebakken stukken fried chicken liggen op een fijn sesambroodje belegd met een kool salade, met katsu saus en chili mayonaise. Een fijne ruime portie kip en alles smaakt opnieuw enorm lekker en vers!

Benjis Amsterdam Restaurant Amsterdam West Oost Take away oh my gado bowl
Benji’s Amsterdam – Restaurant Amsterdam West en Oost – Oh my Gado bowl

Goodness in a bowl bij Benji’s Amsterdam, Restaurant Amsterdam West en Oost

Ook proberen we één van de goodness in a bowl’s: the Oh my Gado bowl. Gestoomde sperzieboontjes, paksoi, kool en spinazie alles zo vers dat het groen echt uit de bowl spat. Daarop knapperige gekarameliseerde tempeh, blokjes zoete aardappel, chips van biet en wortel, een gekookt eitje. En apart daarbij een schaaltje casave chips en de meest fantastische pindasaus die we in lange tijd geproefd hebben! Dit is echt een enorm lekker schaaltje gezonde groenten met fantastische smaken.  

Fries with benefits bij Benji’s Amsterdam, Restaurant Amsterdam West en Oost

We hebben er zoete aardappelfrietjes bij besteld, en ook dat blijkt weer een erg goed idee te zijn. We krijgen een grote zak frietjes, die zeker genoeg is voor twee personen. Ze zijn op de weg naar huis een beetje soggy geworden, maar dat lossen we op door ze even onder de grill in de oven te leggen waardoor ze lekker knapperig worden. Ook van deze frietjes hebben ze bij Benji’s weer wat bijzonders gemaakt. Er zit truffel olie op, en komen met een romige truffel mayonaise en geraspte Parmezaanse kaas.

We hebben enorm lekker gegeten van deze take away bij Benji’s: heerlijk comfort food dat ook nog eens lekker veel groenten bevat! Zeker het proberen waard.

Benji’s Amsterdam
Amsterdam Oost: Wibautstraat 196
Amsterdam West: Baarsjesweg 188
Amsterdam Nieuw-West: Maassluisstraat 243

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Benji’s Amsterdam, Restaurant Amsterdam West en Oost, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends