Gallizia is een fantastisch Italiaans restaurant en delicatessenzaakje op de Javastraat in Amsterdam Oost. Zo’n fijne plek waar je echt authentiek Italiaanse gerechten kunt eten, geserveerd door een knappe Italiaanse ober waardoor je even het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Tijdens de lockdown kun je gelukkig nog steeds een beetje Gallizia in huis halen, want ze zijn een Lasagneria gestart. En wauw, daarmee haal je echt fantastisch eten in huis. Lees hier wat voor lekkers er op het menu staat!

Restaurant Gallizia Deli Amsterdam Oost Javastraat Lasagne
Restaurant & Deli Gallizia – Amsterdam Oost – Melanzane alla Parmigiana

Deli Gallizia, Amsterdam Oost

Restaurant Gallizia zit al een aantal jaar op de Javastraat, en staat bij haar vaste gasten echt bekend om het lekkere eten, fijne barfood en zeker ook om de lekkere wijnen. Er staan altijd ongeveer 30 flessen open om zo de beste wijn bij je gerecht te serveren, en ook in de deli vindt je een uitgebreide wijnselectie. In de deli vind je ook enorm veel lekkere ingrediënten om zelf thuis wat lekkers op tafel te zetten, en die is gelukkig nog gewoon open. Juist nu de horeca dicht is en we thuis veel lekkere dingen aan het koken zijn dus de perfecte plek om bijzondere ingrediënten te kopen!

Restaurant Gallizia, Amsterdam Oost

En heb je geen zin om zelf te koken? Dan biedt de Lasagneria van Gallizia uitkomst! Ze hebben een aantal heerlijke huisgemaakte lasagnes op het menu staan om af te halen of bij je thuis te laten bezorgen. En niet alleen lasagnes: je kunt ook allerlei lekkere voorgerechtjes, gnocchi, desserts én natuurlijk flesjes wijn bestellen. Dit alles komt met een playlist om je echt het Gallizia-gevoel thuis te geven, én een stempelkaart waarmee je spaart voor een gratis lasagne. En geloof ons: die stempelkaart heb je zo vol, want dit eten wil je blijven eten 😊

Restaurant Gallizia Deli Amsterdam Oost Javastraat Vitello Tonnato
Restaurant & Deli Gallizia – Amsterdam Oost – Vitello Tonnato

Voorgerechten van Lasagneria Gallizia, Amsterdam Oost

Wij starten met een Vitello Tonnato. Een dungesneden, biologisch kalfsvlees met een heerlijke tonijnmayonaise, geserveerd met kappertjes en rucola. Heel erg lekker en een hele ruime portie! Ook krijg je bij iedere lasagne een lekkere bruschetta en dat is al een heel mooi gerecht op zichzelf. Lekker gegrild brood, met opnieuw een ruime hoeveelheid cherrytomaatjes, aangemaakt met een fijne dressing.

Lasagne van Lasagneria Gallizia, Amsterdam Oost

Als hoofdgerechten proeven we de Melanzane alla Parmigiana en de Lasagna alla Bolognese. En dat zijn echt heerlijk rijke comfortfood gerechten. De Melanzane alla Parmigiana is echt hemels: zachte plakken aubergine met een diepe, zoete tomatensaus met basilicum. Bovenop een gesmolten laag fior di latte mozzarella en in een apart bakje fijne geraspte Parmigiano. Het smelt echt in je mond: dit gerecht is echt een aanrader! Ook de Lasagna alla Bolognese steelt ons hart. Een heerlijke tomatensaus met biologisch kalfsgehakt, waarbij je direct proeft met hoeveel aandacht en tijd deze gemaakt heeft: wat een fijne, diepe smaak. Dit combineert goed met de ruime hoeveelheid romige bechamelsaus en de mozzarella di bufala. Beide gerecht hebben een enorm gulle, ruime portie en zijn echt enorm lekker.

Restaurant Gallizia Deli Amsterdam Oost Javastraat Canolo
Restaurant & Deli Gallizia – Amsterdam Oost – Cannolo

Desserts van Lasagneria Gallizia, Amsterdam Oost

Na al dit lekkers sluiten we onze Italiaanse avond af met wat zoets. We proeven de tiramisù, die perfect in balans is: romig, subtiele koffiesmaak en een bakje cacao er los bij zodat het geheel niet soggy is geworden. En er staan een aantal heerlijke Cannolo’s op de kaart: wij proeven een heerlijk knapperig rolletje met cappuccino smaak.

We hebben enorm genoten. Gun jezelf dus zeker ook zo’n mini vakantie naar Italië met de heerlijke gerechten van Gallizia!

Restaurant & Deli Gallizia
Javastraat 67, Amsterdam Oost

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Gallizia, Italiaans Restaurant en delicatessenzaak Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends