Dit weekend wordt het weer zonnig! Perfect voor de nieuwe food wandeling in Amsterdam Oost: Rondje Oost.
Rondje Oost – Foodwalk Amsterdam

Rondje Oost is een nieuwe foodwalk in Amsterdam, die je iedere week donderdag t/m zondag kunt lopen. Wij vinden het echt leuk dat er steeds meer van dit soort creatieve food concepten georganiseerd worden: fijn om even de deur uit te zijn en weer wat nieuwe leuke tentjes te ontdekken. En zeker nu het steeds lekkerder weer wordt, is zo’n foodwalk echt heerlijk. Dus wil je Amsterdam Oost verkennen én wat lekkers eten en drinken, probeer dan zeker Rondje Oost uit!

Foodwalk Rondje Oost, Amsterdam Oost

Rondje Oost is een foodwalk in Amsterdam Oost die opgezet is door een aantal lokale horeca ondernemers. Zij houden echt van Amsterdam Oost en willen iedereen graag laten zien dat er enorm veel te beleven is in dit fijne stadsdeel. Tijdens deze wandeling kunnen ze hun passie en specialiteiten met ons delen en ervaar je toch weer een beetje een echt horecabezoek. Erg leuk!

Rondje Oost foodwalk Amsterdam Knus
Rondje Oost – Foodwalk Amsterdam – KNUS

Route van foodwalk Rondje Oost in Amsterdam

Voor het Rondje Oost is een leuke route uitgestippeld, en om het lekker gevarieerd te houden verandert de route, aangeboden specialiteiten per restaurant en het thema regelmatig. Zo heb je iedere keer weer een nieuwe experience! Het huidige thema is Kunst & Cultuur. Je leert over de geschiedenis van Amsterdam Oost en de kunstwerken waar je misschien al vaak voorbij bent gelopen zonder erop te letten.

Je kunt je wandeling beginnen bij ieder van de deelnemende restaurants of cafés. Hier krijg je een gratis stempelkaart en routebeschrijving, met informatie over wat je onderweg gaat zien. Bij ieder van de deelnemende restaurants kun je een stempel bemachtigen door hun specialiteit te kopen. Wat denk je bijvoorbeeld van de wekelijkse beer & bite van Poesiat & Kater, een Krux Pale Ale biertje bij Bar Joost of een broodje pulled jackfruit bij Studio/K? Met een volle kaart krijg je 25% korting op het een dinner of borrelhapje voor twee personen bij één van de deelnemende restaurants en cafés, als de horeca weer open is (geldig tot 1 januari 2022).

Rondje Oost foodwalk Amsterdam Poesiat Kater
Rondje Oost foodwalk Amsterdam Poesiat Kater

Deelnemende restaurants en café in foodwalk Rondje Oost in Amsterdam

Benieuwd welke restaurants en cafés je gaat bezoeken in je Rondje Oost wandeling? Dit zijn ze!

  • KNUS – De gezelligste bar-bistro voor de hele buurt! Vijf jaar geleden gestart door de Amsterdamse gebroeders Blazer en nu de huiskamer van Oost met het mooiste terras aan het park. Bij KNUS krijg je de lekkerste daghappen met heerlijke wisselende tapbiertjes, geserveerd door de leukste mensen uit Amsterdam!
  • Brewboys Bar – Twee Amsterdamse vrienden hebben hun passies voor vakmanschap en bieren gecombineerd en hun droom waargemaakt: geweldig en innovatief bier brouwen! Het is meer dan een product, het is een levensstijl die draait om plezier hebben en dingen op je eigen voorwaarden doen gecombineerd met Dutch streetfood. Een echte community voor creatievelingen en bierliefhebbers!
  • Studio/K – Een non-profit culturele organisatie, opgericht in 2007. Een bioscoop, café en restaurant in Amsterdam Oost. Zo’n vijftig enthousiaste studenten steken dagelijks hun handen uit de mouwen om met z’n allen dit bedrijf te runnen.
  • Bar Joost – Dé buurtbar van Amsterdam oost. Gewoon gezellig. Stoere koffie, ruim 50 verschillende Amsterdamse bieren. En dan ook alleen uit Amsterdam.
  • Thúskomme – Een bar-restaurant met een vleugje Fryslân in de prachtige Indische buurt in Amsterdam. De producten nemen we af van gepassioneerde, kleine leveranciers en de sfeer is huiselijk en ongedwongen, heerlijk thuiskomen dus!
  • Poesiat & Kater – Een bierbrouwerij in Amsterdam-Oost. Onze speciaal-bieren worden voor je neus gebrouwen en gaan direct in de taptanks van de bar. Zo drink je altijd kakelvers bier. En we houden niet alleen van goed bier, maar ook van ontzettend lekker eten. Je krijgt dus steeds heerlijke combinaties geserveerd. Bier gaat ook altijd goed samen met borrelhapjes, daarom hebben we er daar extra veel van.
  • NOMADS – Trekt als echte nomaden de wereld rond op zoek naar onontdekte smaken, spannende producten en authentieke food belevingen. Gedurende 6 tot 9 maanden presenteert NOMADS het mooiste wat wij tijdens onze reis ontdekt hebben. Ieder gerecht heeft een eigen verhaal en een eigen oorsprong en ons personeel wil dit maar al te graag met je delen. Zo nemen wij je mee op reis en laten je kennis maken met al het bijzonders dat onze bestemmingen te bieden hebben. Lees ook ons artikel over hun lekkere take-away opties!

Dit weekend gaat de zon weer schijnen: wij gaan zeker een Rondje Oost lopen! Jij ook? Check zeker even hun instagram om al een sneak-peek te krijgen van de huidige lekkernijen die de cafés en restaurants voor je in petto hebben.

Rondje Oost
Iedere week op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

P.S. Zoek je nog meer afhaal- en bezorginspiratie? Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Foodwalk Rondje Oost, Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends