Restaurant Senses zit aan de Vijzelgracht in Amsterdam Centrum en staat bekend om haar onconventionele en creatieve gerechten, gekookt door Lars Bertelsen. Je kunt hier nu een heerlijk take-away menu bestellen, om deze fijne gerechten in je eigen huiskamer te serveren! Wij probeerden het 5-gangen menu uit, en het was echt een feestje.

Restaurant Senses Amsterdam Centrum Vijzelstraat zeebaars
Restaurant Senses – Amsterdam Centrum – Tartaar van zeebaars

Restaurant Senses, Amsterdam Centrum

Restaurant Senses was voor ons nog een onontdekt juweeltje. Want wist jij dat je op de Vijzelgracht een restaurant hebt waar je zo verrassend lekker kunt eten? Maar voor velen zal Restaurant Senses al veel bekender zijn. Zo staan ze al een aantal jaar hoog in de Tripadvisor ranglijsten voor beste fine dining restaurants, en staan ze bijvoorbeeld in de Michelin gids met de ‘kwaliteitsvolle keuken’ onderscheiding, waar ze geroemd worden om de creativiteit van Lars, en de bijzondere smaakcombinaties. Hoog tijd dus dat we Restaurant Senses eens uit gingen proberen! Wij proefden het 5-gangen menu, en wij waren echt bijzonder aangenaam verrast.

Take-away en delivery menu’s van Restaurant Senses, Amsterdam Centrum

De menu’s die Restaurant Senses nu aanbied voor take-away en delivery zijn al helemaal klaargemaakt: we hoeven slechts wat gerechten op te warmen en alles mooi op te dienen. Wij houden hier wel van: zo heb je supervers eten op de bord en het kost echt minimale moeite. Je kunt kiezen uit een 3-, 4- of 5 gangen menu, waar je ook nog een amuse, brood en fiandises bijkrijgt. Ook kun je de gangen los bestellen. En ook een lekker flesje wijn voeg je eenvoudig aan je bestelling toe.

Voorgerecht van Restaurant Senses, Amsterdam Centrum

We starten met een fijne amuse: een hartig bokkenpootje gevuld met makreel en umeboshi: een ingelegde Japanse pruim. Een lekker hapje om onze eerste trek te stillen terwijl we het voorgerecht opmaken. Ons voorgerecht is een zeebaars tartaar, die al grotendeels mooi opgemaakt is en we voorzichtig op onze borden leggen. Met behulp van de handige instructies garneren we dit met een knapperige pomme soufflé, een ruime hoeveelheid haring kuit, fijne bloemetjes en een tomaat vinaigrette. Het is echt een kunstwerkje om naar te kijken, en smaakt fantastisch. En alle verschillende texturen en smaken passen perfect bij elkaar: enorm verse tartaar van zeebaars, knapperige pomme soufflé, de haring kuit die ziltig in je mond uiteen spat, en fijne toefjes basilicumcrème. Wauw, wij zijn onder de indruk van dit mooie voorgerecht!

Restaurant Senses Amsterdam Centrum Vijzelstraat coquille
Restaurant Senses – Amsterdam Centrum – Coquille met XO

Tussengerecht van Restaurant Senses, Amsterdam

Het tussengerecht is een coquille met XO, bloemkool crème en een dressing van look. We verwarmen hiervoor kort de XO en de bloemkool crème. Ik ken XO-saus vooral uit de Chinese keuken, en geeft direct een enorme smaak-kick. Ook deze XO geeft een diepe smaak aan het gerecht. We leggen een laagje op het bord, en leggen de schijfjes coquille erop. Dit garneren we met knapperige gepofte rijst, bloemkool crème, gegrilde bloemkool, zorri cress en zeebanaan. Dit zorgt opnieuw voor een fantastische variatie aan texturen: knapperige rijstpoffers, boterzachte crème en de coquille smelt echt op onze tong. En ook qua smaak spat het echt van ons bord af. Enorm lekker!

Restaurant Senses Amsterdam Centrum Vijzelstraat tournedos
Restaurant Senses – Amsterdam Centrum – Tournedos met gnocchi van hutspot

Hoofdgerecht van Restaurant Senses, Amsterdam

De tournedos met gnocchi van hutspot die we als hoofdgerecht eten, verwarmen we even in de oven. En ook in dit toch vrij klassieke gerecht komen de spannende combinaties van ingrediënten weer terug! De enorm knapperige zuurdesem crumble, heerlijk romige wortel crème en zure zilveruitjes maken dat iedere hap weer een verrassing is, en de volle, rijke vadouvan jus bindt het geheel bij elkaar. Een lekker winters gerecht, wat past bij deze koude dagen.

Restaurant Senses Amsterdam Centrum Vijzelstraat dessert
Restaurant Senses – Amsterdam Centrum – Groene appel met chai

Kaasplankje en nagerecht van Restaurant Senses, Amsterdam

Voordat we naar het dessert gaan, eten we een kaasplankje met 5 ruime stukken kaas, dadel vijgen brood en een zoete kweepeer compote. Zo eten we een fris geitenkaasje uit de Loire, een intense Etivaz Ete Nicolette uit de Zwiterse Alpen en een fantastische blauwaderskaas uit Jutland, Denemarken. Echt lekkere kaasjes met fijne uitleg! En tenslotte maken we ons nagerecht op: een groen appeltje van appel en chai parfait, die we serveren met een compote van appel, hazelnoot crumble en een gel van appel. In elke hap proeven we verschillende appel smaken: de frisse gel, romige compote en de bijzondere parfait. Een fijn fris dessert, en een mooie afsluiting van een spectaculair diner. En als écht laatste afsluiting krijgen we ook nog macarons en chocola met fantastische gerookte karamel van Restaurant Senses.

Wij hebben enorm genoten van het take-away menu van Restaurant Senses. Zeker een aanrader voor een speciale avond!

Restaurant Senses
Vijzelstraat 45, Amsterdam Centrum

P.S. Zoek je nog meer afhaal- en bezorginspiratie? Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Senses, Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends