Ô Bistro is een fijn Frans restaurant aan de Lindengracht, in de Jordaan in Amsterdam. Iedere week wisselt er wel iets aan hun menu met echte Franse bistrogerechten, wat je van woensdag t/m zaterdag kunt komen afhalen. Niet te veel poespas, maar écht heel smakelijk eten, voor een eerlijke prijs. Heb jij ook zin in een Franse vakantie in je eigen huiskamer? Probeer dan zeker snel hun lekkere gerechten uit!

O Bistro Frans Restaurant Amsterdam Jordaan Lindengracht Terrine
Ô Bistro – Frans Restaurant Amsterdam – Terrine van prei

Ô Bistro, Frans restaurant in de Jordaan in Amsterdam

Als je bij Ô Bistro binnenkijkt, lijkt het net alsof je even niet op de Lindengracht in Jordaan in Amsterdam bent, maar op een Frans pleintje. Gezellige houten tafels, geblokte servetten, royale wijnglazen: het ziet er super verwelkomend uit en wij hebben nu al zin om hier aan te schuiven! Helaas had Ô Bistro de pech om in februari vorig jaar open te gaan, net voor de eerste lockdown. Gelukkig kun je wel van hun lekkere eten genieten thuis, met hun fijne take-away menu. En dat kunnen we zeker aanraden: niet alleen om deze enorm vriendelijke mensen een hart onder de riem te steken, maar zeker ook vanwege het enorm smakelijke eten!

Het menu van Ô Bistro, Frans restaurant in de Jordaan in Amsterdam

Op het menu van Ô Bistro staan echte Franse gerechten. En iedere week wisselt er wel weer een gerecht, waardoor je lekker vaak terug kunt en toch steeds iets anders kunt eten. Ook voor de prijs hoef je het zeker niet te laten: voor 29 euro eet je een 3-gangen menu! Hierbij kun je per gang kiezen uit 3 opties, inclusief vegetarische opties. Natuurlijk kun je de gerechten ook los bestellen. En wil je nog wat extra Franse sfeer in huis halen, dan bestel je er nog een fijne fles wijn bij.

O Bistro Frans Restaurant Amsterdam Jordaan Lindengracht Eendenbout
Ô Bistro – Frans Restaurant Amsterdam – Gekonfijte Eendenbout

Voorgerechten van Ô Bistro, Frans restaurant in de Jordaan in Amsterdam

Wij proberen van iedere gang 2 gerechten uit. Als voorgerecht starten we met een terrine van prei en nori, met een heerlijke ravigote saus erbij. De prei is echt de ster van dit gerecht en de fijne zure ravigote saus met kappertjes, ei en olijfolie frist hem lekker op. Een eenvoudig gerecht met enorm uitgesproken smaken, echt heel erg lekker. Direct bij dit gerecht merk je de lekkere nuchterheid van Ô Bistro. Hier geen youtube filmpjes over hoe je je bord opmaakt: we krijgen een appje van Daniele en Pierre met de instructies, en verder gaat het echt over de smaak van het gerecht. Ook warmen we een romige knolselderij soep op, die we serveren met walnoten en dragon olie. Opnieuw mooie pure smaken, en een hartverwarmend voorgerecht!

Hoofdgerechten van Ô Bistro, Frans restaurant in de Jordaan in Amsterdam

Ondertussen zijn onze hoofdgerechten opgewarmd in de oven. We eten een blanquette van skrei, mosselen, broccoli en winterwortel. De lekker romige saus past goed bij het mooie stuk vis, en het zure maakt het gerecht lekker licht. Hierbij krijgen we rijst pilaf: we komen er maar niet achter wat deze rijst zo speciaal maakt, maar hij smaakt echt fantastisch! Ook eten we een mooie grote gekonfijte eendenbout. Deze serveren we op knapperige witte bonen. Met lekker veel vet van de eend en een heerlijke jus is dit echt een bordje comfort food. En op en top Frans!

O Bistro Frans Restaurant Amsterdam Jordaan Lindengracht Amandeltaartjes
Ô Bistro – Frans Restaurant Amsterdam – Amandeltaartje met peer

Nagerechten van Ô Bistro, Frans restaurant in de Jordaan in Amsterdam

We sluiten af met twee fijne nagerechtjes: een Tarte Bourdaloue, wat een amandeltaartje met peer is, en chocolademousse. Mooie verfijnde gerechtjes die opnieuw enorm lekker smaken. Wij zijn onder de indruk: de smaken zijn zo goed, en we wanen ons echt even in Frankrijk. Wij raden iedereen aan om het menu van Ô Bistro ook een keer af te halen!

Frans restaurant Ô Bistro
Lindengracht 248, Amsterdam Jordaan
Open voor take-away van woensdag t/m zaterdag

P.S. Zoek je nog meer afhaal- en bezorginspiratie? Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ô Bistro, Frans restaurant in de Jordaan in Amsterdam, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends