Rouhi is een gloednieuw restaurant in House of Rituals aan het Spui in Amsterdam Centrum. Haar keuken is geïnspireerd door culinaire ontdekkingen uit Azië en de menu’s zijn een mooie verzameling van spannende, verfijnde gerechten. Wij probeerden de Taste of Rouhi Box uit, en we hebben enorm genoten!

Restaurant Rouhi Amsterdam Centrum Spui Eten bestellen
Restaurant Rouhi – Eten bestellen Amsterdam Centrum – Bapao, Edamame en Skrei

Restaurant Rouhi – Eten bestellen Amsterdam Centrum

Restaurant Rouhi zou eigenlijk haar deuren openen in oktober vorig jaar. En het is zo jammer dat net op dat moment de horeca weer dicht ging! Daardoor kunnen we voorlopige slechts door de ramen zien hoe mooi het er van binnen uitziet. Want het ziet er echt fantastisch uit: veel groene planten, gouden accenten, luxueuze materialen en supermooi licht. Wij zien onszelf hier al een cocktail drinken en genieten van fijne hapjes!

Eten bestellen bij Restaurant Rouhi – Amsterdam Centrum

Gelukkig kunnen we die hapjes wel thuis opeten. Rouhi heeft namelijk een aantal fijne opties om eten te bestellen, en zelf af te halen of te laten bezorgen. Ze bezorgen niet alleen in Amsterdam, maar ook in een groot aantal andere steden. Wij probeerden de Taste of Rouhi Box uit, en dat was al echt een feest. Wil je echt uitpakken, bekijk dan zeker hun Signature Box. En voor Pasen hebben ze een fijne Rouhi Brunch Box!

Restaurant Rouhi Amsterdam Centrum Spui Eten bestellen caesar
Restaurant Rouhi – Eten bestellen Amsterdam Centrum – Rouhi Caesar’s

Taste of Rouhi Box – Eten bestellen Amsterdam Centrum

We pakken onze Taste of Rouhi Box uit, en deze bevat een groot aantal fijne gerechtjes. En een fijn Rituals kaarsje, om de sfeer extra te verhogen! De zeven gerechtjes hebben nog minimale voorbereiding nodig: soms warmen we nog wat op, of maken het bord op met wat extra crumble of cress. Dus met minimale moeite staat er snel wat lekkers op onze tafel! We starten met de bapao, een luchtig gestoomd broodje met mushrooms rendang vulling, en een lekker gekruide sambal om te dippen. Ook zetten we een frisse salade van edamame boontjes en viskuit op tafel, die we dresseren met een vinaigrette van shallotten en yuzu. Deze gerechten laten direct de stijl van Rouhi zien: verse, frisse ingrediënten en verfijnde smaken die mooi met elkaar in balans zijn.

Restaurant Rouhi Amsterdam Centrum Spui Eten bestellen yakitori
Restaurant Rouhi – Eten bestellen Amsterdam Centrum – Chicken Yakitori

Verfijnde gerechten met Aziatische invloeden  – Restaurant Rouhi, Amsterdam Centrum

Dan zetten we de Miso Skrei op tafel: mooie stukken skrei op een romige groene saus van boerenkool geserveerd met frisse ingelegde ui en een dressing met mosterdzaadjes. Dit is zeker één van onze favoriete gerechten, net als de Fried cauliflower. Deze ligt namelijk op een fantastische romige witte crème, en krijgt een enorm interessante smaak door de sesam en truffel. Wauw, wij zijn onder de indruk! En deze lijn houdt Rouhi zeker vast in de volgende gerechten. We eten een mooie spies met chicken yakitori met een fijne sojamarinade. De Rouhi Caesar’s salade, waarbij we de gegrilde little gem opmaken met een crumble van panko en nori, een fijne dressing en gefrituurde anchovis, die echt een smaakkick geeft. En tenslotte eten we nog een heerlijk gerechtje met geroosterde wortels op een zoete, tahini met een fijne diepe smaak, die we serveren met knapperige pompoenzaadjes en een frisse dressing

We hebben enorm genoten van de verfijnde gerechten, met verassende smaken en interessante texturen! Wil je dus een keer wat bijzonders bestellen, dan is Rouhi echt een aanrader.

Restaurant Rouhi
Spui 10, Amsterdam Centrum

P.S. Zoek je afhaal- en bezorginspiratie?

Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost.

En de artikelen die we recent schreven over eten bestellen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Rouhi – Eten bestellen Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends