Indonesisch restaurant Mama Makan zit op de Spinozastraat in Amsterdam Oost, in het Hyatt Regency Hotel. Als je hier binnenstapt, waan je je direct in een hip restaurant in Bali: veel planten, gouden accenten en fijne lampjes geven het echt zo’n urban jungle gevoel. En je kunt hier ook enorm lekker eten bestellen! Wij probeerden de rijsttafel at home, en dat was echt fantastisch.

Restaurant Mama Makan eten bestellen Amsterdam Oost Spinozastraat
Restaurant Mama Makan – Eten bestellen Amsterdam Oost

Restaurant Mama Makan, Eten bestellen Amsterdam Oost

Dat je bij Restaurant Mama Makan enorm lekker kunt eten, dat wisten we al langer: ze pronken niet voor niets in onze lijst met beste Indonesische restaurants van Amsterdam! Maar wist je dat je in deze tijd ook heerlijk eten bij hen kunt bestellen? Je kunt het ophalen bij hen in het restaurant – ben je toch weer even op die fijne plek – of bij je thuis laten bezorgen. Je kunt à la carte bestellen, maar ze hebben ook een fantastische brunch, en een aantal rijsttafel opties. Wij probeerden de rijsttafel uit en dat was enorm lekker!

Rijsttafel bij Restaurant Mama Makan, Eten bestellen Amsterdam Oost

We halen twee volle tassen op bij Mama Makan en dan kan het feest beginnen. Bijna een oneindige stroom aan kartonnen bakjes komt uit de tassen. Ook krijgen we er een flesje Aloe Vera hand sanitizer en een funky playlist bij, voor de echte restaurant experience. Alle gerechten zijn al klaargemaakt: we hoeven de warme gerechten alleen nog even kort op te warmen in de magnetron of oven. Dus niet veel later staat onze tafel vol met heerlijk ruikende bakjes! Wij hebben de rijsttafel met vlees en vis voor 2 personen besteld, maar je kunt ook voor een volledig vegan rijsttafel kiezen, of voor een kleinere rijsttafel voor 1 persoon. Handig!

Restaurant Mama Makan eten bestellen Amsterdam Oost Spinozastraat bord
Restaurant Mama Makan – Eten bestellen Amsterdam Oost

De gerechten in de Rijsttafel bij Mama Makan

Wat direct opvalt aan de gerechten is dat alles echt een eigen, verfijnde smaak heeft. Natuurlijk zit er een klassieker als Sate Ayam Manis bij, met fijne gemarineerde kip en een lekkere sate saus om hem in te dippen. En de Telor Balado – het gebakken ei met pittige rode saus – is ook altijd een van onze favorieten. Maar bijvoorbeeld de Ayam Goreng Rica Rica wordt door Mama Makan echt naar een hoger niveau getild: kip in een spicy rode saus die een enorme kick krijgt door de limoenblaadjes, echt heel lekker. De Ikan Pesmol heeft een zachte gele kerriesaus met een mooi stuk kabeljauw erin en knapperige groenten. En de Pecel Pincuk valt ook enorm in de smaak: een salade met boontjes en waterspinazie met een frisse pindasaus en huisgemaakte pindachips erbij. En als we dan toch twee absolute favorieten moeten kiezen? Dan zijn dat toch wel de Daging Dendeng Ragi – gedroogd rundvlees met een korstje van kokos – en de Terung Tauco Udang. Die laatste heeft aubergine en garnalen in een zwarte bonen saus, wat het een wat Chinese smaak geeft, echt enorm lekker. Tot slot krijgen we er nog een lekker romige kokosmousse bij: een fijne afsluiting van dit feestmaal.

Klinkt goed toch? De rijsttafel van Mama Makan is er echt eentje die je gewoon een keer móet proberen. En kijk ook zeker even naar de speciale Paasbrunch die ze voor je in petto hebben. Salamat Makan!

Restaurant Mama Makan
Spinozastraat 61, Amsterdam Oost

P.S. Zoek je afhaal- en bezorginspiratie?

Lees dan ook onze artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost.

En de artikelen die we recent schreven over eten bestellen bij:

Of lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Mama Makan, Eten bestellen Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends