Restaurant Floor17 vind je op de Staalmeesterslaan, aan de rand van het Rembrandtpark in Amsterdam West. Ben je op zoek naar een bar of restaurant met spectaculair uitzicht dan zit je hier goed: Floor17 bevindt zich op de 17e verdieping van het Leonardo Hotel en heeft daardoor het allerhoogste dakterras van Amsterdam. En ook het eten is van hoge kwaliteit! Wij probeerden het Chef’s Menu uit, en hebben enorm genoten.

Restaurant Floor17 Staalmeesterslaan Amsterdam West Burrata
Restaurant Floor17 – Amstedam West – Burrata

Restaurant Floor17, Amsterdam West

Direct wanneer je binnenkomt bij restaurant Floor17 voel je dat het een bijzondere avond wordt. Een spectaculaire uitzicht over Amsterdam, loungy muziek en een moderne bar, en personeel dat zorgt dat je niets tekort komt. Dit is een plek waar je een coole date kunt hebben, waarbij je cocktails drinkt en elkaar de herkenningspunten van Amsterdam wijst. Ook een luxe borrel met vrienden of collega’s en natuurlijk een bijzonder etentje passen perfect bij deze sfeer! Je kunt daarnaast het nóg hogerop zoeken op het dakterras. Vooral met dit heerlijke zomerse weer is dat een fantastische plek om wat te drinken of een hapje te eten.

Menu van Restaurant Floor17, Amsterdam West

Op het menu van restaurant Floor17 staat enorm veel lekkers. Het fine dining restaurant op de 17e verdieping heeft een uitgebreide kaart, waarbij je à la carte heerlijke gerechten kunt bestellen, of kunt kiezen voor een 3-, 4- of 5-gangen Chef’s Menu. Het dakterras heeft een wat kleinere kaart, waar nog steeds veel keuze is tussen allerlei lekkers. Wij nemen plaats in het restaurant en kiezen voor het 4-gangen Chef’s Menu. En bestellen er een lekker drankje bij: handig om te weten is dat ze naast de selectie op de kaart nog veel meer cocktails voor je kunnen maken, ook non-alcoholische!

Restaurant Floor17 Staalmeesterslaan Amsterdam West Ravioli
Restaurant Floor17 – Amsterdam West – Ravioli

Burrata en ravioli – Restaurant Floor17, Amsterdam West

We starten met een heerlijke burrata als voorgerecht. Deze wordt geserveerd met frisse stukjes komkommer en sla, knapperige jalapeños en pistache nootjes. De burrata is lekker romig en past goed in combinatie met de andere knapperige elementen: een mooie start van ons diner! De ravioli met pecorino en salie die we vervolgens krijgen is direct onze absolute favoriet. Fijne rijke smaken, ook door de botersaus die erbij geserveerd wordt. De artisjok zorgt voor lekkere frisse tonen. Erg lekker!

Chef’s signature– Restaurant Floor17, Amsterdam West

Als hoofdgerecht eten we de Chef’s Signature: kalf in een Caribische jus, geserveerd met witte asperges, rozeval aardappeltjes, zwezerik en een puree van knolselderij met witte chocolade. Een vrij winters gerecht voor deze tijd van het jaar, maar oh zo lekker! Het vlees is perfect klaargemaakt, de puree enorm romig, en de jus lekker rijk van smaak. We sluiten ons diner tenslotte af met een heerlijk dessert: twee soorten chocolade cheesecake, geserveerd met lemon curd en verschillende bereidingen van rood fruit.

Als je een plek zoekt met een spectaculair uitzicht, fantastische service en heerlijk eten, breng dan zeker een bezoekje aan restaurant Floor17!

Restaurant Floor17
Staalmeesterslaan 410, Amsterdam West

Lees ook onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Floor17, Amsterdam West, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends