Heerlijk om weer een hapje buiten de deur te kunnen eten en al helemaal top als dat bij zo’n goed restaurant mag als PizzaLab. We hadden nog niet eerder van dit restaurant gehoord en stapten dan ook zonder verwachtingen binnen. Meteen viel op dat dit geen doorsnee plek is – de inrichting is chique en modern, de pizza oven is met recht gigantisch te noemen. De eigenaresse liet ons dan ook weten dat het een heel gedoe was om de oven naar binnen te krijgen, maar gelukkig paste ‘ie net door de metershoge ramen. 

PizzaLab, Amsterdam Zuid

Ook de menukaart verrast ons meteen. Denk: frisse cocktails, niet-alledaagse pizza’s en toetjes waarvan je van tevoren al weet dat je er ruimte voor over moet laten. We starten de avond goed, en met ‘goed’ bedoelen we natuurlijk met alcohol. 😉 De ‘Basil my Cucumber’ met als basis Bombay Saphire gaat er vlot in en we hebben zin in wat er nog komen gaat. 

Let’s start with antipasti

We beginnen met een uitgebreide plank antipasti, met daarop onder meer spek die ons meteen doet verlangen naar lange, zwoele zomeravonden onder de Italiaanse zon, de klassieke prosciutto en parmezaanse kaas. Heer-lijk. Van dit soort antipasti van de hoogste kwaliteit met een mooie gelaagdheid in smaken – het merendeel wordt rechtstreeks geïmporteerd vanuit Italië – krijgen we nooit genoeg. 

Een heerlijke pizza bij PizzaLab Amsterdam
Copyright: PizzaLab Amsterdam

Pizza’s om de vingers bij af te likken

De namen van de pizza’s zijn trouwens ook erg leuk en origineel bedacht; zo kun je gaan voor de ‘Call me Rita’, de ‘Let’s play in the garden’, of onze persoonlijke favoriet, de ‘Fig & Morty’. Deze laatste moéten we dan ook uitproberen, evenals ‘ The Adventure of a Cetara Anchovy’ vanwege onze liefde voor ansjovis. De pizza’s zijn royaal – ze passen net niet op ons bord – en zijn allesbehalve kinderachtig belegd.  Beide pizza’s smaken om de vingers bij af te likken, en de bodem is één van de beste die we ooit hebben gegeten. Toch lukt het zelfs deze vrij grote eters niet om het bord schoon op te krijgen. 

Altijd ruimte voor een toetje

Ruimte voor een toetje is er echter altijd, en we kunnen het dan ook niet laten om nog een Limoncello’tje te nuttigen, alsmede een Tartufo Nero met twee vorkjes. We zijn blij dat de zeer gastvrije eigenaresse net voor de lockdown besloot om haar sushi restaurant om te bouwen tot dit heerlijke pizzarestaurant, want het is absoluut een aanwinst voor de Zuidas en eigenlijk voor heel Amsterdam. Ga dit proeven lieve mensen, daar ga je geen spijt van krijgen. 

PizzaLab

George Gershwinlaan 534
1082 MT Amsterdam

Lees ook onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
PizzaLab, Amsterdam Zuid, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends