Restaurant Mondi is een nieuw Caribisch restaurant in de Pijp in Amsterdam, en zit in The College Hotel aan het Roelof Hartplein. En wij worden daar erg enthousiast van: Caribisch, dat zie je in Amsterdam nog niet veel! Chefkok Justin Niessen neemt je mee op een culinaire reis en schotelt je heerlijke fine shared dining gerechtjes voor. Wij gingen hier vorige week eten, en het is echt een aanrader!

Restaurant Mondi The College Hotel Roelof hartstraat Amsterdam de Pijp
Restaurant Mondi – The College Hotel – Amsterdam de Pijp – Hamachi Tiradito

Restaurant Mondi in The College Hotel, Amsterdam de Pijp

Mondi Caribean Cuisine Restaurant & Terrace, zo heet deze nieuwe parel voluit. En dat zie je ook direct als je binnenkomt. Mondi is een heerlijk ruim en open opgezet restaurant, en door de vele groene, sfeervolle planten en botanische printjes ben je direct in tropische sferen. De terrasdeuren tonen het grote terras, wat een heerlijke plek is om te eten zodra het weer lekker weer is.

Restaurant Mondi The College Hotel Roelof hartstraat Amsterdam de Pijp tuna tacos
Restaurant Mondi – The College Hotel – Amsterdam de Pijp – Tuna Taco’s

Hamachi Tiradito en Tuna Taco’s – Mondi in The College Hotel, Amsterdam de Pijp

We worden enorm gastvrij ontvangen en we krijgen een korte uitleg over het menu. Daarop staan kleine gerechten om samen te delen, waardoor je lekker veel van dit fijne menu kunt proberen. Met deze gerechtjes wil chefkok Justin Niessen je meenemen op minivakantie naar de Caraïben, en hij zoekt hier steeds naar de meest innovatieve en verrassende smaken. Klinkt spannend toch? En het smaakt echt enorm lekker! Wij starten met een lekker frisse salde van little gem en mango, met een fijne avocadomousse en ponzu dressing. Vervolgens eten we een fantastische Hamachi Tiradito. Dit is echt een kunstwerkje, zeker door het krokantje wat eruit ziet als een stukje koraalrif, en smaakt enorm lekker. En ook de Japanse tonijn taco’s zijn echt een aanrader: een mooie ruime hoeveelheid yellowfin tonijn, in knapperige taco’s met wakame en een zoete sojasaus.

Restaurant Mondi The College Hotel Roelof hartstraat Amsterdam de Pijp pork belly
Restaurant Mondi – The College Hotel – Amsterdam de Pijp – Pork belly

Porkbelly en Gamba Tempura – Mondi in The College Hotel, Amsterdam de Pijp

Na al deze frisse gerechtjes stappen we over naar de warme gerechten. We eten een heerlijke pork belly: het buikspek is perfect klaargemaakt, en wordt extra rijk en vol van smaak door de pompoencrème die erbij geserveerd wordt. De Pico de Gallo is lekker fris en maakt dat het gerecht niet te zwaar wordt. Ook eten we lekker knapperige, grote gamba’s en tempura beslag, die geserveerd worden met lekker frisse koolsla. En we kunnen het niet laten om er een bakje friet bij te bestellen en ook díe is extra lekker door de parmezaan en de speciale Mondi saus.

Chef’s dessert – Mondi in The College Hotel, Amsterdam de Pijp

We sluiten dit heerlijke diner af met het Chef’s Dessert: een bordje vol met lekkers, waaronder een red velvet cakeje, rood fruit en het meest romige ijs dat we in lange tijd geproefd hebben. We zijn enrom in de watten gelegd met het meest verfijnde eten, verrassende smaken en enorm attent en vrolijk personeel: wij komen snel weer terug!

Restaurant Mondi Caribbean Cuisine & Terrace
Roelof Hartstraat 1, Amsterdam de Pijp

Lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Mondi in The College Hotel, Amsterdam de Pijp, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends