Op de plek waar voorheen Rose’s Cantina huisde, is sinds ongeveer een jaar restaurant Roses by Sal gevestigd. De naam is afkomstig van de andere zaak van de eigenaren: Little Sal, gevestigd aan de Rozengracht. Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft Roses by Sal een heerlijk vernieuwd dinermenu én geupdate cocktailmenu. Wij waren proeven en kunnen alvast met je delen: hier moet je heen.

Restaurant Roses by Sal, Amsterdam Centrum

Restaurant Roses by Sal

Restaurant Roses by Sal

Bij binnenkomst word je hartelijk welkom geheten door twee personeelsleden. Ze leidden ons door het grote restaurant naar een mooi plekje achterin. Het uitzicht op de tuin suggereert dat we hier in de zomer ook nog eens een kijkje moeten nemen. Het restaurant is ruim opgezet, volledig in Latijns-Amerikaanse sfeer. Argentijnse broers Thomas en Vincent Uzcudun zijn de genieën achter dit concept. Het restaurant vormt een ode aan de levendigheid in Latijns-Amerika, aan haar gepassioneerde mensen en de heerlijke keuken en drankcultuur. Het restaurant is opgezet als een Cubaanse straat, inclusief veel groen, neonlichten en terrastafels. Het is een bijzondere setting, waarin alles klopt.

Restaurant Roses by Sal – wat dronken we?

Restaurant Roses by Sal

Restaurant Roses by Sal

Naast de geweldige setting klopt er meer aan dit concept; de enorme cocktailbar en dito cocktailkaart. Dit cocktailmenu werd ontwikkeld door de twee eigenaren, samen met bartender Julian. Hij wist ons de gehele avond veel te vertellen over elke cocktail en waarom de smaken goed zo goed samengaan. Het leuke aan alle cocktails op het menu is dat ze met pisco zijn gemaakt. Doet dit drankje geen belletje rinkelen? Pisco is een sterkedrank die wordt gemaakt van druiven en veel wordt gedronken in Peru en Chili. Ondanks dat pisco het hoofdingrediënt is van veel van hun cocktails, smaakt niets hetzelfde. Dit komt doordat ze werken met ‘macerado’, een mix van pisco met de schil van fruit en verschillende kruiden.

Restaurant Roses by Sal – wat aten we?

Dat de Latijns-Amerikaanse keuken vele smaken kent, hebben we zelf mogen ervaren. Een uitgebreide selectie aan kleine en grote gerechten verscheen op onze tafel. We startten met Ceviche Classico; een mix van seabass met cripsy mais, zoete aardappel en rode ui, samen met Mexicaanse tortilla’s met beef en gamba’s.

Restaurant Roses by Sal

Restaurant Roses by Sal

Als hoofdgerecht kregen we een zeer malse tenderloin en pulpo –octopus van de grill, met een smaakvolle saffraan aioli. Gecombineerd met een groene salade en gegrilde groenten was dit Zuid-Amerikaanse maal compleet.

We sloten af met –verrassend- zoete empanada’s. De eerste gevuld met zoete karamel, de tweede gevuld met witte chocolade en een hint van peper. Een zware, maar goede afsluiter van deze Latijns-Amerikaanse avond!

Roses by Sal
Reguliersdwarsstraat 40
1017 BM Amsterdam

www.roses-amsterdam.nl

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends