Wist je dat op de Rijnstraat Yuan’s Hot Pot zit? Het is het allereerste Chengdu Hot Pot restaurant van Amsterdam en is sinds een half jaar open. Toen we er bij toeval een keer langsliepen, zagen die stomende hot pots er zo aantrekkelijk uit dat we meteen een kijkje zijn gaan nemen.

Yuans Hot Pot Amsterdam Zuid Rijnstraat

Yuan’s Hot Pot – Amsterdam Zuid 

Yuan’s Hot Pot, Amsterdam Zuid

We schreven het al eerder: als jij oud-Hollands gourmetten ook zo gezellig vindt, dan vind je hot pot leuk. En als je dan ook nog van de Aziatische keuken houdt, dan word je hier waarschijnlijk al helemaal wild enthousiast van! Hot pot is namelijk een bekend gerecht uit China, waarbij er een pan kokende bouillon op tafel staat. Jij en je vrienden dopen daarin allerlei lekkere spiesjes met vlees of groenten, totdat het gaar is. Heel gezond dus, én heel gezellig!

Als we naar binnen lopen bij Yuan’s Hot Pot worden we warm onthaald door de bediening. Nadat we zijn gaan zitten merken we meteen; dit is geen doorsnee restaurant. We krijgen bijvoorbeeld een nette schort, en als je later ons ondergeknoeide tafeltje ziet, blijkt dat dat echt geen overbodige luxe was 🙂 Daarnaast zit in onze tafel een warmhoudplaat voor de bouillon. We krijgen uitleg over de hot pot en dan kan ons avontuur beginnen!

Yuans Hot Pot Amsterdam Zuid Rijnstraat

Yuan’s Hot Pot – Amsterdam Zuid 

Je bestelt één keer de bouillon voor je tafel, en je krijgt een heerlijke dipsaus van sesamolie met kruiden. Beide kunnen de hele avond worden aangevuld. Daarnaast bestel je spiesjes voor 0,90ct per stuk. Wij kiezen voor de half-half bouillon, zodat we zowel een pittige als een normale bouillon hebben. Daarbij kiezen we onze spiesjes. Hierbij kun je het veilig houden met bijvoorbeeld de heerlijke spicy beef of de chicken wings, maar voor de dare devils onder ons staat er ook wat spannenders op de kaart. Runder-aorta bijvoorbeeld, de welbekende kippenvoetjes, maar ook exotische groenten zoals lotuswortel, wintermeloen en zeewier.

En geloof ons; het is superlekker allemaal. Alles is supervers en krijgt enorm veel smaak door bouillon, die naar een geheim familierecept wordt gemaakt. En het is echt authentiek Chinees! Yuan’s Hot Pot, of Yuan’s Chuan Chuan Xiang, zoals ze het in China noemen, is namelijk een bekende keten in China en importeert bijvoorbeeld de sesamolie en de pepers voor in de bouillon uit China om de beste smaken te krijgen.

Enthousiast geworden om ook zo’n avondje te gaan hot potten? Reserveer zeker even een tafeltje van te voren, want helaas zaten wij al niet meer bij de early adaptors van deze unieke plek; vele Chinezen en Amsterdammers weten Yuan’s Hot Pot al te vinden! Wij gaan in ieder geval snel weer een dipje wagen.

Yuan’s Hot Pot

Rijnstraat 51
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Yuan’s Hot Pot, Amsterdam Zuid, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends