In de Voetboogstraat in Amsterdam Centrum is Silom Thai Brasserie geopend, een nieuw Thais restaurant. Nu worden wij sowieso erg blij van Thaise restaurants, en al helemaal als ze geopend worden door de eigenaren van Bird, Patrick en Boy. Daar worden de Thaise sterren van de hemel gekookt, dus onze verwachtingen over dit nieuwe restaurant waren hoog. Wij gingen vorige week bij hen eten en geloof ons, hier wil je naartoe!

Silom Thai Brasserie Restaurant Amsterdam Centrum Voetboogstraat

Silom Thai Brasserie – Restaurant Amsterdam Centrum

Silom Thai Brasserie, Restaurant Amsterdam Centrum

Wanneer je binnenkomt, valt direct de moderne en luxueuze inrichting op. Het pand, waar eerste Lt. Cornelis inzat, is heel ruim en licht opgezet. De subtiele Aziatische elementen en goudtinten zijn mooi in balans, waardoor het een warme en rustige plek is waar je uren kunt blijven tafelen. Wij zijn nu al enthousiast!

En dat enthousiasme wordt nog sterker wanneer Patrick ons de kaart toelicht. De kaart heeft twee kanten. De ene kant is een traditionele kaart met populaire gerechten die je herkent van je reis in Thailand of je eerdere bezoekjes aan Bird. Maar als je zin hebt in wat spannenders, draai je de menukaart om. Dan kom je terecht bij verrassende Thaise gerechten die je niet zomaar overal kunt bestellen! Wij gingen natuurlijk voor een aantal gerechten van die spannende kaart.

Silom Thai Brasserie Restaurant Amsterdam Centrum Voetboogstraat

Silom Thai Brasserie – Restaurant Amsterdam Centrum

Wat zijn de hoogtepunten die je wat ons betreft zeker wil proberen? Bij de voorgerechten staat bijvoorbeeld een saté van krokodil op de kaart, en gefrituurde sprinkhanen! Vooral het idee van de krokodil is bijzonder, als je een hapje neemt dan smaakt het toch.. tja, naar kip! En het was even slikken, maar na de eerste hap genoten wij echt van de gefrituurde sprinkhanen; eigenlijk gewoon een lekker snackje 🙂 Als hoofdgerecht kregen we de massaman curry met lam en zoete aardappel, ook een echte topper. Heerlijk romig en rijk van smaak door de lamsbout! En wil je er wat fris naast, dan is de papaja salade erg lekker. En als al dat lekkers dan geserveerd wordt door een supervrolijke Boy en begeleid wordt door een mooie volle Shiraz, dan kan je avond al helemaal niet meer stuk.

Onze conclusie: Silom Thai Brasserie is echt een aanrader als je op zoek bent naar een stijlvol, verwelkomend Thais restaurant, gerechten met een twist en vrolijke mensen om je heen!

Silom Thai Brasserie

Voetboogstraat 13-17
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Silom Thai Brasserie, Restaurant Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends