Aan de Marnixstraat in Amsterdam West zit sinds kort de tweede locatie van Wilde Westen. We hebben het hier niet over een Amerikaanse bar, zoals de naam misschien doet vermoeden, maar over een gezellig restaurant met de meest diverse kaart die we tot nu toe bij een pizzarestaurant hebben gezien. Vooral de veganisten onder ons kunnen hun hart ophalen, want Wilde Westen is een waar vegan-pizza-walhalla.

Wilde Westen, Amsterdam West

We beginnen met het Wilde Westen Plankje en worden verwend met lekkernijen als rauwe ham, foccacia, venkelsalami en geitenkaas met gekarameliseerde hazelnoten. Allemaal erg lekker. Nadat het voorgerecht ietwat is gezakt, het is namelijk een plank voor de grote trek, laten we onze ogen over de pizzakaart glijden. De pizza’s worden overigens in de enorme houtoven in de kelder bereid. Dus, gaan we voor de Diavola (vegan optie) met salami, de Tonno (vegan optie) met tonijn, of toch voor de Veggie met gegrilde aubergine en artisjok? We komen er maar niet uit en zijn dan ook blij dat we van meerdere soorten een puntje mogen proeven. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de smaken van de vegan opties anders zijn dan op voorhand gedacht; vooral aan de vegan kaas en salami moeten we nog wat wennen. De pizza’s die wij het lekkerst vinden, zijn de eerdergenoemde Veggie pizza en de Arabica met geitenkaas, spinazie en granaatappelpitjes. De pizzabodems zijn verrassend luchtig.

Wilde Westen, Amsterdam West

Wilde Westen, Amsterdam West

Dit was al erg voedzaam, waardoor wij het toetje achterwege lieten, – hoe graag we de witte chocolade cheesecake ook hadden geproefd. Wel blijven we nog even zitten om te genieten van de fijne sfeer. Aanrader is om op de verhoging plaats te nemen, vanwaar je gezellig uitkijkt over de Marnixstraat en ongegeneerd passanten kunt bespieden. Dat blijft leuk, toch? Chapeau voor dit originele restaurant, dat veel verder durft te kijken dan de standaard vegan opties. Op ‘gierige maandag’ zit je hier extra goed, want dan eet je pizza’s voor maar 9 euro.

Wilde Westen

Marnixstraat 198

Amsterdam

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends