Voor je dagelijkse portie vegan food kun je al jaren terecht bij Vegabond op de Leliegracht in de Amsterdam Jordaan. Sinds kort hebben ze ook een lunchroom en deli geopend op de De Clercqstraat in Amsterdam West. Ze hebben hier de lekkerste koffies met veel verschillende soorten plantaardige melk. Maar ook voor (groene) sapjes en zoete snacks kun je hier terecht. Je lunch of avondeten stel je zelf samen. Wat wij overigens nog niet vonden meevallen. Want er is genoeg keus en alles klinkt even lekker.

Vegabond, Amsterdam West

Vegabond - sweets

Vegabond – sweets

Je stapt bij Vegabond in Amsterdam West binnen in een ruime zaak. Waar je helemaal kunt losgaan met het inslaan van plantaardige producten. Zo verkopen ze bijvoorbeeld een aantal verschillende soorten vegan kaas. Hier willen ze plantaardig eten en drinken zo toegankelijk mogelijk maken. Zonder poespas. Maar ook zeker zonder geitenwollensokken-imago.

De vegan taartjes en koeken worden dagelijks vers gemaakt. Daarnaast kun je een grote of kleine portie vegan comfort food samenstellen voor de lunch of het avondeten. Eat in or take out! En tot slot staan er nog een aantal vaste gerechten op de kaart. Zoals quiche, pizette of kimchi toast. En letterlijk alles is hier dus plantaardig. Zonder dat je het doorhebt overigens. Ze willen bewust een vegan lunchroom en deli voor iedereen zijn.

Deli counter!

We besluiten te kiezen voor een klein bord van de deli counter. Dus mogen we 3 gerechten uitkiezen. En dat is lastig. Want gaan we voor de zoete aardappel, of voor favoriet butternut squash? We besluiten voor het laatste te gaan, en krijgen er een heerlijke cashew/kokos-room bij. Hierdoor heb je helemaal niet door dat je plantaardig eet. De glorious grains is ook één van de favorieten, en wij begrijpen waarom. En de Korean bunless bbq burger hadden we ook echt niet willen missen. Knap hoe ze de smaak en structuur zo lekker en sappig kunnen krijgen. Nog wat avocado met olijfolie en zout ernaast en onze lunch kan niet meer stuk.

Vegabond - lunch

Vegabond – lunch

Twijfel je nou nog steeds om vaker plantaardig te gaan eten? Stap dan hier eens binnen. Je zult er geen spijt van krijgen! Oh en op de De Clercqstraat in Amsterdam West heeft Vegabond ook een héél fijn terrasje waar je perfect in de zon kunt zitten.

Vegabond
Leliegracht 16 / De Clercqstraat 48
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends