De populariteit van hummus is niet te stoppen. En dan bedoelen we èchte hummus. Niet dat goedje dat ze in de supermarkt verkopen. Gelukkig zijn er in Amsterdam inmiddels genoeg plekken waar je hummus – zoals hummus hoort te zijn – kunt eten. Maar waar moet je nou heen als je echt hele goede wilt proeven? Wat ons betreft is dat in ieder geval bij Sir Hummus in de Amsterdam Pijp!

Sir Hummus, Amsterdam Pijp

Sir Hummus, Amsterdam Pijp

“In chickpeas we trust”, we like!

De delicatessenwinkel op een hoek van het altijd gezellige Van der Helstplein is allang niet meer weg te denken. Naast de winkel kun je hier ook aanschuiven voor de lekkerste hummus met een loeiverse pita erbij. Wij gingen echter proeven bij de kitchen op de Ruysdaelkade. Die op dit moment helaas wel even dicht is ivm verbouwing.

Je stapt binnen in een te gezellige zaak, waar je niet om de zakken gedroogde kikkererwten in de hoek heen kunt. We worden allerhartelijkst welkom geheten door één van de eigenaren, en nestelen ons in het knusse restaurant. Op de kaart natuurlijk hummus wat de klok slaat (elke dag vers gemaakt). En die eet je hier een bowl. Die je zelf kunt samenstellen.

Je kiest uit small of regular (wij gingen overduidelijk voor dat laatste), en de topping, bijvoorbeeld pikante aubergine of slow cooked beef. Erbij dus van die overheerlijke verse pita’s, en een kleine salade. Ze hebben overigens ook hun eigen favoriete bowls waar je uit kunt kiezen.

Als je trouwens benieuwd bent hoe èchte hummus nou gemaakt wordt: op 6 december zaten ze in de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over dit onderwerp. Spoiler alert: het is toch echt wat meer werk dan een blikje kikkererwten in de blender doen 😉

Nothing but chickpeas

Oh en tot slot nog wel een waarschuwing: nadat je bij Sir Hummus hebt gegeten, wil je dat “goedje uit de supermarkt” in ieder geval niet meer. Keep up the good work guys!

SirHummus

Van der Helstplein 2, Amsterdam
Ruysdaelkade 181, Amsterdam (dicht ivm verbouwing; hou de Sir Hummus website in de gaten)

 

 

 

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends