STAN&CO Amsterdam is het nieuwste restaurant in Amsterdam Centrum, op het Weesperplein! Je kent STAN&CO wellicht al uit bijvoorbeeld Utrecht en Arnhem, maar sinds een paar weken zit deze all day hotspot ook in het nieuwe Capital C. Wij gingen er afgelopen week een kijkje nemen en waren onder de indruk! Een prachtig gebouw, lekker eten, en in het weekend een DJ: dit wordt onze nieuwe favoriete plek.

STAN&CO Amsterdam, Restaurant Amsterdam Centrum

STAN&CO Amsterdam Restaurant Amsterdam Centrum Weesperplein
STAN&CO Amsterdam, Restaurant Amsterdam Centrum

STAN&CO Amsterdam zit pal naast het metrostation Weesperplein in Capital C, in de voormalige Amsterdamse Diamantbeurs. Een gebouw met karakter en historie dus! Capital C wordt een creatieve ontmoetingsruimte en co-workspace, die mede is ingericht door een selecte groep kunstenaars en ontwerpers. En dit zie je ook direct wanneer je bij STAN&CO aankomt. De entree wordt namelijk ook pop-up galerie waar wisselende exposities van kunstenaars worden tentoongesteld.

Binnen hangt een warme, luxe en toch ontspannen sfeer. Fluwelen stoffen, gouden accenten en hoge plafonds, wow, wij zijn onder de indruk! Het doet ons denken aan de inrichting van Mama Kelly, wat toevallig ook net is overgenomen door Debuut, ook de eigenaar van STAN&CO. Ondanks dat ze nog maar net open zijn, zit het er al gezellig vol. Een indrukwekkende trap leid je naar de eerste verdieping, waar in de weekenden een DJ staat te draaien en je uitkomt bij een uitnodigende bar. Dit is zeker een plek die we in gedachten houden voor de vrijdagmiddagborrel.

STAN&CO Amsterdam Restaurant Amsterdam Centrum Weesperplein zalm
STAN&CO Amsterdam, Restaurant Amsterdam Centrum

Wat staat er bij STAN&CO Amsterdam op het menu?

We gaan aan tafel en krijgen direct passend advies over de wijn die we gaan drinken.  We verdiepen ons in het menu. Een indrukwekkend menu, want STAN&CO Amsterdam is een all day concept en alle gerechten op het menu kunnen op elk moment besteld worden. Wij starten met de zalm wasabi, heerlijke stukjes rauwe zalm, die er extra indrukwekkend uitzien omdat ze gekleurd worden met biet. Lekkere wasabi crème erbij, wij zijn aan het genieten! Ook eten we de salade met Hollandse garnalen die lekker fris is door de appel en de yuzu-jalapeñomayonaise.

Als hoofdgerecht eten we de ladysteak, een charmant formaatje black-angus steak, met heerlijk rokerige gegrilde groenten uit de JOSPER grill. Ook proeven we de gnocchi met krokant gebakken zwezerik. De zwezerik is wat zwaar doordat deze gefrituurd is, maar wordt mooi in balans gehouden door groene asperges en frisse rode sla.

STAN&CO Amsterdam Restaurant Amsterdam Centrum Weesperplein dessert
STAN&CO Amsterdam, Restaurant Amsterdam Centrum

We sluiten af met een glaasje bubbels, en het meest spannende dessert op de kaart. Kokosijs met een zoete lemongrass gemberbouillon, geserveerd met gekarameliseerde banaan en julienne gesneden wortel. Het ijs is enorm lekker en de rauwe wortel maakt het erg bijzonder, hoewel wij na een paar sprietjes wortel ons toch meer focussen op de rest van het dessert 🙂

We hebben enorm genoten! Ga er dus zeker binnenkort heen als je een leuk restaurant of borrelplek zoekt (Tip: kijk op hun facebookpagina wat er in het weekend te doen is!). STAN&CO Amsterdam is echt een aanwinst voor het Weesperplein!

STAN&CO Amsterdam
Weesperplein 4
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
STAN&CO Amsterdam, Restaurant Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends