Argentijns restaurant El Pibe is een van de kersverse aanwinsten van de Jordaan, op de Westerstraat in Amsterdam. Nu maak je ons sowieso erg blij met een goed Argentijns restaurant, en al helemaal als dit restaurant toebehoord aan de eigenaren van Salmuera en Roses by Sal! We werden uitgenodigd voor de aperitivo, die elk weekend gehouden wordt. Een goede reden om eens een kijkje te gaan nemen.

El-Pibe-Aperitivo-Restaurant-Amsterdam-West-Westerstraat-cocktails
El Pibe Aperitivo – Restaurant Amsterdam Jordaan

El Pibe, Restaurant Amsterdam Jordaan

In het pand van El Pibe zat tot voorkort het Spaanse tapas restaurant Paso Doble, ook van de huidige eigenaren van El Pibe, Vincent en Thomas. Maar deze broers wilden hun Argentijnse roots in het restaurant terugbrengen, en doopten het restaurant om tot El Pibe. Gefocust op Buenos Aires, én op de Argentijnse voetballer Maradona. Overal zie je knipoogjes naar hem terug in het interieur.

Op de kaart staan gerechtjes om te delen, geïnspireerd door de Zuid-Amerikaanse keuken. Maar vandaag kijken we niet te veel naar deze menukaart, want wij komen voor de aperitivo! Deze traditie is bekend uit Italië: een drankje en hapjes die je aan het eind van de middag nuttigt, als opwarmer voor het diner.

El-Pibe-Aperitivo-Restaurant-Amsterdam-West-Westerstraat-hapjes
El Pibe Aperitivo – Restaurant Amsterdam Jordaan

De aperitivo bij El Pibe

De aperitivo van El Pibe is wel meer dan alleen een opwarmer! We starten met een cocktail: de aperitivo van deze keer staat in het teken van de 100ste verjaardag van de Negroni, dus die bestellen we natuurlijk. Daarnaast krijgen we de aperitivo platter: wow! Een soort high tea aan Zuid-Amerikaanse hapjes wordt voor ons neergezet. We eten zelfgemaakte broodjes met frisse kipsalade en met grilled roast. Knapperige patacones met avocado cream, lekker zuur door de limoen. Kleine maiskolven met chili en kaas, zoals je ze ook wel in Mexico ziet. En Argentijnse medialunas: zoete croissantjes. Heel erg lekker!

Ook een bezoekje brengen aan El Pibe? Je kunt iedere zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur bij hen terecht voor een brunch en vanaf 15.00 uur voor hun aperitivo met cocktails en sangria. En daarbuiten ziet het menu er ook veelbelovend uit. Wij gaan snel de overige gerechten proberen!

Heb je na El Pibe nog meer Zuid-Amerika inspiratie nodig? Check dan ook wat we eerder schreven over de beste Zuid-Amerikaanse restaurants van Amsterdam!

El Pibe
Westerstraat 86
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
El Pibe Aperitivo, Restaurant Amsterdam Jordaan, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends