Ken je het TapasTheater in Amsterdam Oost al? In dit supersympathieke kleine theater kun je korte voorstellingen van 20 minuten bekijken en heerlijke hapjes eten. Wij gingen er laatst een kijkje nemen: lees hieronder waarom we er zo enorm enthousiast over zijn! Edit 2023: ondertussen is het TapasTheater verhuisd naar Van Hallstraat 286 in Amsterdam West én heeft het een nieuwe naam gekregen: Scala! Lees er alles over in dit artikel.

TapasTheater, Amsterdam Oost

TapasTheater Amsterdam Oost Andreas Bonnstraat
TapasTheater – Amsterdam Oost

Een theater bezoeken heeft altijd wat speciaals! Met je vrienden of familie in je mooiste kleding een voorstelling bekijken en vooraf lekker eten. Maar soms ook wel een beetje stijfjes, zo’n lange zit waar je al een jaar van tevoren een kaartje voor hebt moeten kopen. En daarom is het TapasTheater zo ideaal!

We komen binnen en voelen ons meteen thuis. Er hangt een hele warme sfeer door de donkerblauwe muren, het goud en de plantjes. De tafeltjes zitten al lekker vol, maar doordat er iedere 15 minuten een nieuwe voorstelling start komt er telkens weer een plekje vrij voor nieuwe bezoekers. We bestellen een biertje en eigenaresse Tessa Harmsen komt bij ons langs om de voorstellingen van de avond door te nemen. Iedere dag worden er 3 verschillende stukken vertoond, die alle drie drie keer op de avond gespeeld worden. Dat geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld alle drie de stukken te zien, maar ook om bijvoorbeeld lang te borrelen en eten en slechts één stuk mee te pakken. Je kunt van te voren al kaartjes bestellen op de website, maar ook als je net als wij gewoon binnen komt lopen, is er nog genoeg plek. En de stukken wisselen elke maand én kosten slechts 7,79 euro, waardoor je snel daarna gewoon opnieuw een bezoek aan het TapasTheater kunt brengen!

Voorstellingen van 20 minuten in het TapasTheater

TapasTheater Amsterdam Oost Andreas Bonnstraat 2
TapasTheater – Amsterdam Oost

Wij kiezen voor een toneelstuk van Mandy Sleijpen en een cabaretvoorstelling van Benjamin van der Velden. De eerste is wat heftiger, legt Tessa uit, want ze probeert altijd een goede balans te zoeken tussen de voorstellingen, zodat ze elkaar goed aanvullen. En wow, het stuk van Mandy geeft ons kippenvel en maakt heel wat emotie los in de zaal! En het voelt heel intiem: we zitten met 15 mensen in een heel klein kamertje met onze voeten ongeveer op het podium. Nadat het stuk afgelopen is, praat Mandy nog wat na met het publiek, waardoor het heel persoonlijk wordt. Meteen daarna gaan we de zaal van Benjamin in. Een luchtige cabaretvoorstelling noemde Tessa dit, maar ook hier verlaten we de zaal met een brok in onze keel. En we zijn niet de enige: als we later bij de bar staan hoor ik een meisje tegen haar vriend zeggen dat ze op het einde tranen in haar ogen had. Heel bijzonder!

Heerlijke hapjes tussen de voorstellingen door

TapasTheater Amsterdam Oost Andreas Bonnstraat 3
TapasTheater – Amsterdam Oost

En ook het eten is bijzonder! In de foodbar kun je kleine hapjes kopen, die dagelijks vers bereid worden door Mauricio Jansen. Zoveel mogelijk vegetarisch en seizoensgebonden, en dan ook nog eens superlekker! Zo beginnen we met een gegratineerde aubergine met een perillade en creme van topinamboer en kokos, en een kleine pompoen gevuld met multigrain rijst en smokey jackfruit. Lekker warme comfort food hapjes! We genieten ook enorm van de burrito met rijst, granaatappel en bakbanaan. Maar als we de krokante kip hebben gegeten, blijkt dat toch echt onze favoriet te zijn. Heerlijke malse kip met een Italiaanse groentenratatouille, jam! Tessa vertelt dat ze voor het eten op zoek was naar een manier om het eten te serveren zonder dat je bang hoefde te zijn dat je je voorstelling miste. Daarom worden de hapjes warmgehouden in een retro snack-muur en kun je op ieder gewenst moment je eten pakken.

We gaan vol verhalen weer naar huis: TapasTheater zorgt voor een hele bijzondere avond! Met wie ga jij binnenkort een bezoekje brengen?

Nieuwe naam en locatie van TapasTheater: Scala, Van Hallstraat 286, Amsterdam West

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
TapasTheater - Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends