Het Carré terras op de Amstel is terug, hét leukste pop-up restaurant van Amsterdam Oost! Vorig jaar hebben we al kunnen genieten van dit terras met stadsstrand op het water voor Koninklijk Theater Carré. Gelukkig kan dat dit jaar weer! Door de week verzorgt BAUT Amsterdam het menu, en extra leuk: ieder weekend verzorgen drie nieuwe restaurants een speciaal menu.

carre terras op de amstel amsterdam oost pop-up restaurant
Carré terras op de Amstel – Pop-up restaurant Amsterdam Oost

Carré terras op de Amstel – Pop-up restaurant Amsterdam Oost

Als je langs de Amstel wandelt, heb je het terras van Carré zeker al zien liggen. Een grote houten terras op het water, vrolijke lampjes, fijne parasols die je ook droog houden als het regent, en een heerlijk stand gedeelte om met je voeten in het zand een cocktail te kunnen drinken. De ligging is perfect waardoor je ’s avonds nog de laatste zonnestralen meepakt. Het ziet er zo fijn uit, daar móesten we gewoon een keertje gaan eten!

carre-terras-op-de-amstel-amsterdam-oost-pop-up-restaurant-burrata
Carré terras op de Amstel – Buratta met rode biet

Menu van Carré terras op de Amstel – Pop-up restaurant Amsterdam Oost

We worden gastvrij ontvangen en gaan aan tafel. De dagelijkse kaart is samengesteld door BAUT Amsterdam en bevat gerechten die je los kunt bestellen met veel lokale ingrediënten, én een wekelijks wisselend 3-gangen. Die laatste bestellen wij natuurlijk! Ook fijn: er is ook een vegetarische versie van dit menu. Na een wijntje besteld te hebben, krijgen we ons voorgerecht: de BAUT Classic Burrata. Deze ligt op mooie dunne plakjes rode biet, waterkers en bietenmayonaise, en krijgt spannende zoete smaken van de stukjes peer en dadel die erbij geserveerd wordt. Verrassend en erg lekker!

Gegrild kippetje en ravioli – Carré terras op de Amstel – Pop-up restaurant Amsterdam Oost

Het hoofdgerecht is een schattig klein gegrild kippetje. Erg lekker vlees met een frisse citroenmayonaise en kropsla. Een eenvoudig gerecht, maar erg lekker! Je kunt hier los frietjes bij bestellen en die zijn heerlijk knapperig, dus dat is zeker een aanrader. Het vegetarische hoofdgerecht van het menu is een ravioli met pecorino, ricotta, Parmezaan en spinazie, met een heerlijk boterige saliesaus. Ook dit gerecht laat ons echt genieten!

carre terras op de amstel amsterdam oost pop-up restaurant gegrilde kip
Carré terras op de Amstel – Gegrilde kip met citroen mayonaise

Liefmans chocoladetaart – Carré terras op de Amstel – Pop-up restaurant Amsterdam Oost

We sluiten af met een Liefmans chocoladetaartje, afgemaakt met roomkaas en frambozen, en een bolletje frambozenijs. Een lekker zoete afsluiting van dit lekkere menu! We bestellen er een theetje bij, maar als je het echt een beetje fris krijgt, dan hebben ze ook dekentjes voor je. We hebben erg lekker gegeten!

Pop-up restaurants & winactie – Carré terras op de Amstel – Pop-up restaurant Amsterdam Oost

Klinkt goed toch? En in het weekend staat er wat speciaals op het menu! De hele zomer wordt het terras namelijk een maand lang elke zaterdag en zondag overgenomen door een ander restaurant. Dit zijn nieuwe restaurants die vorig jaar zijn geopend, en Carré zo een podium wil geven: Restaurant Felix, The Traveller en Slagerij de Beurs. Zij verzorgen een 4-gangen menu en pakken daarbij echt uit! En extra leuk: wij mogen voor aanstaande zaterdag een 4-gangen menu voor 2 personen, verzorgd door Restaurant Felix weggeven! Wil je kans maken? Kijk op onze facebookpagina of op Instagram hoe je kans maakt. De winactie sluit vandaag (8 juli) om 20.00 uur, dus doe zeker mee 🙂

Carré terras op de Amstel
Amstel 115 – 125, Amsterdam Oost

Lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Carré terras op de Amstel – Pop-up restaurant Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends