Stichting Mediamatic, kortweg aangeduid als Mediamatic, bestaat al behoorlijk lang. Sinds 1983 is de stichting actief als verzamelplaats voor workshops, seminars en exposities op de vlakken van nieuwe media, technologie, kunst en maatschappij. Een aantal jaar geleden is daar ook een restaurant bijgekomen. Wij mochten komen proeven.

Mediamatic, Amsterdam Centrum

Bij Mediamatic worden de mogelijkheden en uitdagingen die nieuwe technologie biedt volop onderzocht, en het mooiste is: iedereen is welkom om mee te doen. Er worden wekelijks interessante workshops en presentaties georganiseerd, waarin onderwerpen centraal staan zoals ‘hoe maak ik mijn eigen plant-based zeep’ tot ‘geurprikkels binnen de wereld van marketing’. Waarna je, uiteraard, een bezoekje aan het restaurant niet mag overslaan.

En dat zeggen we niet voor niets, want je smaakpapillen worden hier flink verwend op een uiterst verrassende manier. We bedoelen maar: hoe vaak eet jij broccolibloemen, of vind je gebakken maitakepaddestoel op je bord? Bij Mediamatic houden ze van alles nèt even anders en dat zie je overal in terug. Het diner wordt geserveerd in een kas, direct aan het IJ met zicht op NEMO. Wij genieten niet alleen van de heerlijke gerechten om te delen, maar vooral ook van de opmaak. Het eten wordt gepresenteerd als penseelstreken op een schilderdoek.

Mediamatic – Amsterdam Centrum

De menukaart is geheel vegan, op de oesters na. Dit alles wordt bereid door chefs Giula Soldati en Tommaso Buresti, die eerder veel aandacht verwierven met hun ‘A La Mano’ Neo Futurist Dinners. Hierbij worden de grenzen van de eetervaring opgezocht en mag je ‘gewoon’ met je handen eten. Dat dit door sommigen als niet netjes wordt beschouwd, is naar hun idee klinkklare onzin. Door de vork en mes links te laten liggen, komen we meer in contact met hetgeen we eten en wordt de algehele ervaring beter.

Onze conclusie

Wij zijn absoluut verrast door dit innovatieve, vegan restaurant en zijn zeer zeker van plan om terug te keren. Voor een interessante (eet)ervaring zijn wij altijd te porren.

Mediamatic

Dijksgracht 6

Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends