Het einde van het jaar nadert en dat betekent maar één ding: de feestdagen zijn in zicht! En hoe kunnen we de feestdagen nou beter inluiden dan met de nodige glazen bubbels, het bezoeken van de nieuwste restaurants van Amsterdam en het afstruinen van menig kerstmarkt. Wij zetten de leukste food events en nieuwe restaurants van Amsterdam voor je op een rij.

Nieuwe restaurants Amsterdam – november 2019

Ook deze maand zijn er een heleboel nieuwe restaurants geopend in Amsterdam. Eerder deze maand opende De Uitsmijter haar deuren in de Rivierenbuurt. Zoals de naam al zegt, eet je hier de Hollandse klassieker bij uitstek. Verwacht een wisselende kaart met verrassende uitsmijters die je niet snel thuis zou maken.

Na een denderend succes in Londen, komt TOZI eindelijk naar Amsterdam. Het favoriete ciccetti restaurant van de Londenaren is gevestigd aan de Koninginneweg in Amsterdam Zuid, als onderdeel van het Park Plaza hotel. Je eet er dus ‘ciccetti’: kleine Italiaanse gerechtjes, geïnspireerd op de Venetiaanse keuken.  Wij kunnen niet wachten om ze te proeven.

We schreven al eerder dat de redactie groot fan is van Yuan’s Hot Pot in Amsterdam Zuid. Daarom waren we extra blij verrast dat er een tweede vestiging opent in de Pijp. Tot voor kort was Yuan’s Hot Pot het eerste Chengdu Hot Pot restaurant van Amsterdam. Blijkbaar hadden de Amsterdammers hier zo’n behoefte aan dat het tijd was voor een tweede vestiging. Je hoort ons niet klagen.

nieuwe restaurants amsterdam
Nieuwe restaurants Amsterdam – Yuan’s Hot Pot

Sinds kort is Tapperij de Eeuwige Jeugd geopend in Amsterdam Oost. Het idee is ontstaan doordat er bij het kantoor van Brouwerij de Eeuwige Jeugd vaak werd aangebeld door mensen die een biertje wilden komen drinken. Een kantoorpand was hiervoor niet sexy genoeg, dus het was tijd voor het echte werk. Dit verwezenlijkten ze in de vorm van Tapperij de Eeuwige Jeugd: een grote bruine oer-Hollandse kroeg, inclusief tafelvoetbal, sjoelbak én bloemetjesbehang. Een must-go voor de bierdrinkers onder ons.

Achter het nieuwe Restaurant JA gaat een liefdevol verhaal schuil. Eigenaren en voormalig collega’s Julius Busscher en Amy Delorme werkten bij restaurant Jacobsz en werden verliefd. Ze besloten dat het tijd werd voor een volgende stap in hun relatie en gaven elkaar het ja-woord in de vorm van Restaurant JA. Het stel zijn overigens de enige twee die het restaurant runnen, zodat de al hun gasten de aandacht en liefde kunnen geven die ze verdienen. JA is kleinschalig, gezellig en bovendien betaalbaar. Voor €33 heb je al een driegangenmenu.

Culinaire events Amsterdam – november 2019

21 november – Tony’s Fair. Dol op chocolade? Dan moet je zeker naar Tony’s Fair in de Westergasfabriek. Tijdens deze fair zal Tony Chocolonely terugblikken op het afgelopen jaar, inclusief milestones en cijfers. Chief chocolate officer Henk Jan Beltman zal samen met Tim Hofman er een spetterende middag en avond van maken.

2 – 3 december – Sunday Market Sinterklaaseditie. Voordat we beginnen met alle kerstdrukte vindt eerst nog de Sinterklaaseditie van de Sunday Market plaats op het Westergas terrein.

20 – 23 december – De Amsterdamsche Kerstmarkt. De Westergas is vernieuwd en sluit dit jaar knallend af met De Amsterdamsche Kerstmarkt. Wat je kan verwachten van dé kerstmarkt van Amsterdam? Een plek waar je samen met je vrienden, familie of collega’s de kerstdagen inluidt. Er is plek voor jong en oud, er is glühwein, chocolademelk en veel ander lekkers. Daarnaast vindt iedere avond een wisselend cultureel programma plaats, zijn er tal van kinderactiviteiten en is er – zoals de naam doet vermoeden – een markt.

Nieuwe restaurants en food events in Amsterdam
Nieuwe restaurants Amsterdam – FC Hyena

Geen zin in een evenement, maar wel in lekker eten en een film? Breng dan eens een bezoek aan FC Hyena in Amsterdam Noord.  Bij dit restaurant slash bioscoop serveren ze kleine gerechten en natuurwijnen. Na je diner rol je zo door naar hun bioscoopzaal voor je favoriete film.

Lees ook onze artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends