De pizza van de maand van De Pizzabakkers is deze keer wel een hele speciale: de Pizza di Tres! Deze is niet alleen heel erg lekker, er zit ook een mooi verhaal achter. Ga hem zeker proberen deze maand!

De Pizzabakkers Amsterdam Pizza di Tres 2
De Pizzabakkers Amsterdam – Pizza di Tres

De Pizzabakkers Amsterdam

De Pizzabakkers ken je vast als dé plek in Amsterdam om de lekkerste pizza te eten. Een hele dunne, knapperige bodem die gebakken wordt in de houtovenpizza, met de heerlijkste toppings. En daarbij drink je een feestelijk glas prosecco! Ze bestaan al sinds 2009 en zijn ondertussen op locaties door heel Nederland te vinden. En in Amsterdam zijn ze gelukkig ook op meerdere locaties vertegenwoordigd door de hele stad. Wij gingen deze keer langs bij hun vestiging op de Plantage Kerklaan, die je zeker wel kent als je een bootje hebt. Je kunt hier namelijk vlakbij aanmeren en een pizza afhalen om op de boot op te eten! Maar ook zonder boot is het een toplocatie, met een fijn terras en ook binnen verrassend veel ruimte om te eten.

De Pizzabakkers x Restaurant Tres

Deze maand staat bij de Pizzabakkers een extra speciale pizza van de maand op het menu: de Pizza di Tres! Waarom is deze pizza zo speciaal? We gaan even terug naar 12 jaar geleden, toen de Pizzabakkers net hun eerste vestiging openden op de Haarlemmerdijk. Michael van der Kroft stond daar toen in de keuken, maar ondertussen is hij de eigenaar van toprestaurant Tres in Rotterdam. Een bijzonder restaurant met slechts 12 zitplaatsen waar ze een 18-gangen menu serveren, enkel met producten van Nederlandse bodem geserveerd. Recent kruisten de paden van de Pizzabakkers en Michael elkaar weer, en toen werd de Pizza di Tres bedacht. En die wilden wij natuurlijk graag eens proeven!

De Pizzabakkers Amsterdam Pizza di Tres
De Pizzabakkers Amsterdam – Pizza di Tres

Pizza di Tres bij De Pizzabakkers Amsterdam

Nadat we een glas prosecco ingeschonken hebben, krijgen we de Pizza di Tres geserveerd. Natuurlijk weer die heerlijk knapperige bodem en smakelijke tomatensaus, en met echt lekkere toppings. De pittige ‘nduja worst geeft direct een echte smaakkick! Er zijn veel gele tomaatjes verdeeld over de pizza, die hem lekker fris maken. Verder zit er rucola op, tijm, mozzarella, Parmezaanse kaas en als bijzondere topping Lardo di Conca. Dunne plakken gerijpt spekvet, wat de smaak extra verrijkt en de pizza lekker smeuïg maakt.

Wij zijn echt enorm enthousiast: de pizza’s van de Pizzabakkers zijn sowieso altijd al een feestje, en de Pizza di Tres is echt speciaal. Hij is er nog tot eind van deze maand, dus ga hem zeker proberen!

De Pizzabakkers x Restaurant Tres
Plantage Kerklaan 12, Amsterdam Centrum
Copernicusstraat 49, Amsterdam Oost
1e Sweelinckstraat 16, Amsterdam de Pijp
Haarlemmerdijk 128, Amsterdam West
Spaarndammerstraat 51H, Amsterdam West Leliegracht 34HS, Amsterdam Jordaan
Waddenweg 2, Amsterdam Noord
Overtoom 501, Amsterdam Zuid
Willemsparkweg 178, Amsterdam Zuid

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Pizza di Tres bij De Pizzabakkers Amsterdam!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends