De Thuisborrel Club heeft een nieuwe cocktailbox: de Conscious Edition! Voor deze box werken ze samen met oneUNIT en een aantal coole cocktailbarren, en hebben ze een aantal heerlijke cocktails voor je samengesteld. Telkens met maar één unit alcohol, om bewust drinken te stimuleren. En nog steeds erg lekker! Wij probeerden deze cocktailbox uit, en waren aangenaam verrast.

Thuisborrel Club Conscious Edition Cocktailbox
De Thuisborrel Club – Conscious Edition Cocktailbox – En dit is nog niet eens de helft van de box!

De Thuisborrel Club en hun cocktailboxen

Maar voordat we over de Conscious Edition cocktailbox gaan praten: ken je de Thuisborrel Club al? Het is een initatief waarbij de beste cocktailbars in Nederland hun krachten bundelen in een cocktailbox voor thuis. Wij denken dat de thuis-borrel cultuur ook nu de lockdown voorbij is nog zeker blijft bestaan. Want ook al is het heerlijk dat we weer naar restaurants en barretjes kunnen, ik vond al die avonden met mijn vrienden thuis toch ook wel erg gezellig! En in de cocktailboxen van De Thuisborrel Club zit alles voor zo’n mooie borrelavond thuis; van ingrediënten voor het maken van cocktails tot uitleg van de bartenders. Dit betekent een doos vól met kleine flesjes, zodat je precies de juiste hoeveelheid hebt en echt de juiste smaken bij elkaar kunt mixen. Sinds vorig jaar zijn er al meerdere edities geweest, en ook nu hebben ze weer drie verschillende cocktailboxen om te bestellen, waaronder de Conscious Edition.

De Conscious Edition cocktailbox van de Thuisborrel Club

De Consious Edition cocktailbox is ontstaan omdat alcoholgebruik iets is waar mensen steeds bewuster mee om gaan. Daarom heeft de Thuisborrel Club in samenwerking met oneUNIT een box samengesteld met cocktails met minder alcohol, namelijk slechts één unit. Zo’n conscious cocktail bevat dus ongeveer evenveel alcohol als één normaal biertje, terwijl andere cocktails vaak ten minste het dubbele bevatten. Zo drink je dus een stuk minder: beter voor je gezondheid, én je voelt je de volgende dag een stuk fitter!

Cocktails van Bar Mokum en Bar Feijoa in de Conscious Edition cocktailbox

In de box zitten 8 cocktails die samengesteld zijn door vier cocktailbarren, waaronder twee uit Amsterdam! Bar Mokum, die hippe cocktailbar onder Moak Pancakes in de Pijp, waar de inrichting én de cocktails een grote ode aan Amsterdam zijn. Zij laten je twee heerlijk Amsterdamse cocktails maken, waaronder de Mesjogge: een cocktail met onder andere oranjebitter en ginger ale. Lekker kruidig en verfrissend! De andere Amsterdamse cocktailbar is Bar Feijoa. Deze bar laat de Indonesische cultuur terugkomen in haar drankjes, en ook de cocktails die ze voor de Thuisborrel Club hebben ontwikkeld hebben wat oosters. Onze favoriet is de Golden Hour, met onder andere Aperol en pistache siroop.

Thuisborrel Club Conscious Edition Cocktailbox La Neta
De Thuisborrel Club – Conscious Edition Cocktailbox – La Neta

Cocktails van BRICKS en Mr. Smith in de Conscious Edition cocktailbox

Daarnaast vind je cocktails in de box van Mr. Smith uit Maastricht, en BRICK Hooch & Brew die in Den Haag en Rotterdam zit. Zo dronken we de La Neta van BRICKS, een super zomerse cocktial met onder andere Mezcal, limoensap en bananensiroop. En Mr. Smith serveert ons twee cocktails met vlierbloesemlikeur, waaronder de Campari Sour. Ook deze cocktails waren echt heel lekker!

Wij vonden deze cocktailbox van de Thuisborrel Club écht een feestje: je proeft telkens een nieuwe, verrassende cocktail en je kunt door alle verschillende dranken die je erbij krijgt echt de perfecte mix maken. Een aanrader voor je volgende thuisborrel!

De Thuisborrel Club

P.S. Volg jij onze nieuwe Instagram pagina al?

We hebben een paar weken geleden onze nieuwe Instagrampagina gelanceerd! En we zouden het superleuk vinden als jij ons volgt. Je bent dan als eerste op de hoogte van de lekkerste en nieuwste restaurants van Amsterdam, én van de leukste winacties! Je vindt ons hier. Bedankt!

Lees onze andere artikelen voor nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
De Thuisborrel Club Conscious Edition cocktailbox, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends