Een staycation in Amsterdam? Het Volkshotel en haar hippe restaurant Canvas met heerlijke dakterras is daarvoor dé plek! Wij bleven een nachtje slapen in één van de special rooms en hebben enorm genoten. Hieronder lees je waarom wij dit zo’n aanrader vinden.

Staycation Amsterdam: Volkshotel en Restaurant Canvas

Staycation Amsterdam Volkshotel Canvas restaurant Amsterdam Oost Wibautstraat dakterras
Staycation Amsterdam: Volkshotel & Restaurant Canvas – Dakterras

Het Volkshotel zit in het oude pand van de Volkskrant, aan de Wibautstraat in Amsterdam Oost. Je ziet dit krantenverleden nog steeds terug! Het interieur zit vol verwijzingen naar de krant en doordat er veel gebruik is gemaakt van staal, hout, beton en glas heeft het nog steeds een lekker industriële uitstraling. Maar wel een gezellige uitstraling: je komt binnen in een soort huiskamer waar groepjes mensen gezellig een koffietje aan het drinken zijn, en waar ook genoeg plek is om even te werken. Wat knap is van het Volkshotel is dat het echt een plek is voor iedereen: de goede mix van locals en toeristen, jong en oud, creatievelingen en zakenmensen maakt dat je je er meteen thuis voelt. De perfecte plek voor een staycation in Amsterdam dus!

Staycation Amsterdam Volkshotel Canvas Restaurant Amsterdam Oost Wibautstraat (2)
Staycation Amsterdam: Volkshotel & Restaurant Canvas – Bad met uitzicht over Amsterdam Oost

Creatieve special rooms

We checken in en gaan naar onze kamer. En wat voor een kamer! We hebben één van de 9 special rooms gekregen. Deze kamers zijn ontworpen door verschillende creatieve geesten, variërend van interieurarchitecten uit Broedplaats VKG tot de toiletjuffrouw van Canvas. En dat maakt dat we vanavond in een cool kunstwerkje slapen! We slapen in The Businessman’s Trip, en het is inderdaad trippy. Een oranje muur met kunstzinnige patronen, een grote badkuip met uitzicht over heel Amsterdam en als klap op de vuurpijl een beamerscherm als gordijn waardoor we onze kamer in een mini bioscoop kunnen veranderen. Wauw!

Heerlijk eten én terras bij Canvas

Staycation Amsterdam Volkshotel Canvas restaurant Amsterdam Oost Wibautstraat
Staycation Amsterdam: Volkshotel & Restaurant Canvas – Zalmtartaar

We eten op de 7e verdieping, waar restaurant Canvas zit. Ook weer zo’n hele chille sfeer en een prachtig uitzicht over Amsterdam. En in de zomer al helemaal echt een aanrader door het heerlijke terras. Het eten op de kaart is van hoge kwaliteit en lekker no nonsense. We smullen van de gerookte ribeye, die geserveerd wordt met citroenmayonaise en radijsjes, en van de tartaar van zalm met tuinkers. Vraag hier zeker wat van het heerlijke zuurdesembrood bij. Als hoofdgerecht krijgen we een perfect gebakken biefstuk en een lamsstoof die enorm vol van smaak is, met geroosterde kikkererwten en een muntyoghurt. Vooral de lamsstoof raden we zeker aan, echt heel erg lekker! En bestel ook zeker de knapperige frietjes. Ook de desserts vallen in de smaak. We bestellen witte chocolade cheescake met rood fruit, en een chocolademousse met gemarineerde rabarber en ook dat zijn weer echte toppers.

Sluit je staycation af in de hottub!

En wist je dat er op de 8e verdieping van het Volkshotel een aantal hottubs en een sauna staan? Deze zijn op zondagmiddag voor iedereen toegankelijk, maar daarbuiten alleen voor hotelgasten. Wij hebben na het eten dus nog even onze bikini aangetrokken en heerlijk nagepraat in één van de hottubs. En daarna enorm lekker geslapen in onze trippy kamer. Een staycation in het Volkshotel is een echte aanrader!

Volkshotel & Restaurant Canvas
Wibautstraat 150
Amsterdam Oost

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees ook onze andere artikelen!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Staycation Amsterdam: Volkshotel en Restaurant Canvas, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends